Logo Institut del Teatre

El graduat de l’ESAD, Sadurní Vergés, guanya el I Premi Mallorca de Dramatúrgia

Comparteix

27.7.2018

Sadurní Vergés

Sadurní Vergés, graduat aquest curs en l’especialitat de Direcció i dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), ha guanyat el I Premi de Mallorca de Dramatúrgia 2018 convocat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca a través del Teatre Principal de Palma amb la voluntat d'impulsar la creació de textos dramàtics en llengua catalana. Sadurní Vergés s’ha endut el guardó per l’obra “Els ulls dels altres”, el qual consisteix en un premi en metàl·lic de 6.000 euros i la realització d’una lectura dramatitzada de la peça dins la temporada 2018-2019 del Teatre Principal de Palma. A més, l’obra també serà publicada pel mateix teatre.

Al premi es van presentar un total de 35 peces dramàtiques que van ser valorades per una comissió conformada per Aina Tur, responsable de programació de la Sala Beckett de Barcelona; Salva Bolta, director d'escena i gestor cultural; Vicent Ferrer, representant de l'Associació de Dramaturgs de les Illes Balears (ADIB); Catalina Florit, representant del Projecte de Residències dramatúrgiques del Teatre Principal, a més de Carlos Forteza i Mónica Pérez, director i directora adjunta del Principal.

Sobre la peça de Sadurní Vergés premiada, la comissió de selecció del premi ha valorat el rigor del text, la solidesa de la construcció, el caràcter innovador de l'obra, la coherència entre les intencions implícites que revela el text i els resultats que aconsegueix, a més de la seva viabilitat de posada en escena.

En la trajectòria professional de Sadurní Vergés com a director i dramaturg destaca la direcció de l’espectacle de creació Identity or Death?, presentat l’any 2016 a Itàlia i Lituània en el marc del Kilowatt Festival. També ha dirigit La falsa suïcida, un text d’Angelica Liddell, present en la temporada del Teatre La Vilella de Barcelona. A més, ha adaptat contes de Raymond Carver, i ha escrit i dirigit textos propis com Rosa mutabilis, representat en diferents poblacions catalanes al 2017. De la mateixa manera, ha dut a terme la tasca de dramaturg en diversos espectacles de dansa contemporània, entre els quals destaca Lelek, que es va poder veure a Barcelona i Vic la temporada passada. D’altra banda, a finals de maig va presentar Diòptries, el seu treball de fi de grau a l’Institut del Teatre, peça que es va poder veure a la Sala Maria Plans de Terrassa.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x