Logo Institut del Teatre

El Festival IF Barcelona 2018 escalfa motors

Comparteix

25.9.2018

IF Barcelona 2018

El mes de novembre és sinònim de teatre visual i titelles gràcies a IF Barcelona, un festival que reuneix una mostra àmplia dels últims desenvolupaments en els àmbits de les arts escèniques, d’àmbit nacional i internacional, que conformen el sector del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles.

En aquesta nova edició, que compta amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, es durà a terme el simposi ‘Figura i cos’, el curs ‘Ensenya’m una història’ i un espectacle a la Sala Hiroshima de Barcelona.

El Festival IF Barcelona s’iniciava l’any 2015 posant l’accent en el les anomenades Figures del desdoblament com a manera de representar l’alteritat. En aquesta nova edició, el festival vol incidir en l’estudi de la representació figurativa. El Figurentheater, com a modalitat escènica que no deixa de desenvolupar un itinerari propi cada cop més variat i especialitzat al mateix temps, obre preguntes que cal abordar des de l’òptica de diversos coneixements acadèmics.

Obert el termini de recepció de propostes per al Simposi ‘Figura i cos. Dramatúrgies de l’objecte figuratiu’

Del 14 al 16 de novembre l’Institut del Teatre acollirà aquesta trobada acadèmica dedicada a la figura humana i la seva representació, la seva presència en escena i la seva significació. Hi participaran els ponents Constanza Brncic, Alfons Zarzoso, Roberto Fratini, Anna Ivanova, Joëlle Noguès i Lluís Graells.

El termini de recepció de propostes està obert fins el 28 de setembre. Les persones interessades han d’enviar un resum de com a màxim 250 paraules a info@ifbarcelona.cat  o bé cescmartinez@ifbarcelona.cat . El 7 d’octubre es donaran a conèixer les propostes admeses.

Per presentar una comunicació al simposi, caldrà abonar una inscripció de 60 euros, 35 per als socis d’UNIMA, estudiants de l’IT i aturats. L’assistència al Simposi té un cost de 30 euros (20 per als col·lectius esmentats i socis de la revista Putxinel·li).

Curs ‘Ensenya’m una història’ amb l'artista russa Anna Ivanova

Del 19 al 23 de novembre l’Institut del Teatre acollirà el curs de l’artista russa Anna Ivanova ‘Ensenya’m una història’.

Ivanova és una de les grans referències europees del teatre visual, d’objectes i de titelles, directora de nombrosos muntatges en diferents països i professora a Sant Petersburg i a l’escola Turku AZkademy of Arts de Finlàndia. Es tracta d’una formació sobre construcció dramatúrgica a partir de figures, és a dir a convertir la història (el relat) en espectacle visual. Les places són limitades. Les persones interessades, ja poden enviar currículum i motivacions per prendre part en aquesta formació a info@ifbarcelona.cat  o cescmartinez@ifbarcelona.cat.

‘We Wood’ a la Sala Hiroshima

Un dels objectius d’IF Barcelona és crear vincles entre la praxi de la creació artística i la recerca escènica des de l’àmbit acadèmic. Per això es presentaran els projectes en curs de les residències promogudes per IF Barcelona en l’espai L’Estruch, de Sabadell.

D’altra banda, malgrat que aquesta edició no està concebuda com un any d’exhibició d’ espectacles en diferents espais de la ciutat, com s’ha fet en altres ocasions, es presentarà ‘We Wood’, de Federica Porello, a la Sala Hiroshima. Aquest espectacle ha estat en residència durant aquests últims dos anys dins IF Barcelona, i en col·laboració amb el Centre Odradek, de Toulouse (França). Les dates encara estan per confirmar.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x