Logo Institut del Teatre

Dues propostes de dansa de l’Institut del Teatre, entre els espectacles finals del Festival Grec

Comparteix

23.7.2018

Roda de premsa Grec 2018

El mes de juliol es tanca amb dues propostes de dansa sorgides a l’Institut del Teatre, la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017 i l’espectacle que celebra els 20 anys d’IT Dansa, la Jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre. Ambdues s’han presentat avui dimarts 24 de juliol en roda de premsa, al Palau de la Virreina.

La directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha destacat que tant el Premi de Dansa com la companyia IT Dansa són dos projectes, junt amb el Premi de Teatre Adrià Gual (l’espectacle guanyador del qual també es va estrenar al Grec el 7 de juliol passat), que responen a l’objectiu de “treballar per la professionalització i la inserció laboral d’alumnes i graduats”. Sobre el Premi de Dansa, ha assegurat que és “un dels premis de dansa més ben dotats d’Europa” i que compta “amb el suport de molts agents d’aquest país que consideren que és un guardó important per a les noves generacions”.

«Handle with care», la fragilitat com a punt de partida

«Handle with care», una creació del duet format pels coreògrafs i ballarins Ole Tangen i Jesús Benzal, graduats de la Jove Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre, és la peça guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017, la qual es podrà veure a la Sala Hiroshima del 26 al 28 de juliol.

No és la primera vegada que els coreògrafs Ole Tangen i Jesús Benzal es presenten al Premi de Dansa. Ja ho van fer en la primera edició del premi, l'any 2015, però ha estat a la tercera edició, l’any 2017, que han estat premiats per «Handle with care», una peça que parteix de la idea que una petita fissura en una peça de porcellana té el potencial de fer-la esclatar i destruir-la completament. El duet artístic Tangen|Benzal s’acompanya de ballarins i ballarines que han passat per l’Institut del Teatre, ja sigui per IT Dansa, el Conservatori Professional de Dansa o el Conservatori Superior de Dansa. Els intèrprets de la peça són Marina Fullana, Laura Lliteras, Lara Misó, Will Thompson i Adrián Vega, així com el mateix Ole Kristian Tangen. 

L’espectacle ha estat en residència a El Graner i La Caldera Les Corts i també s’ha pogut veure un fragment al SAT Espai Dansat i l'Estruch, fàbrica de creació de Sabadell. 

D'altra banda, ja s’ha iniciat la difusió de la convocatòria 2018 del Premi de Dansa, que compta amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Centre Cultural de Terrassa, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch. El termini per presentar-se a l’edició 2018 del premi, valorat en més de 40.000 €, serà del 3 al 14 de setembre.

IT Dansa celebra 20 anys al Grec

La Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors acollirà el 29 i 30 de juliol  «IT Dansa: d’Austràlia a l’Índia, passant per Barcelona», un espectacle amb el que la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre celebra els seus 20 anys. En aquesta ocasió els joves ballarins i ballarines interpretaran dues peces noves: «The Prom», una creació de la jove barcelonina formada a l’Institut del Teatre, Lorena Nogal, i «Kaash» d’Akram Khan. A més, també es ballarà «Naked Thoughts», de Rafael Bonachela.

La directora d’IT Dansa, Catherine Allard, ha assegurat que és una “gran oportunitat pels ballarins i ballarins de la companyia” poder fer el repertori que es presenta al Grec, on hi ha peces molt diferents com ara «Kaash», la qual ha qualificat de “molt difícil, tant a nivell físic i tècnic, perquè requereix de gran rigor i precisió”. Sobre l’altre estrena, «The Prom», ha dit que és el primer treball de Lorena Nogal com a coreògrafa d’una companyia i que respira un estil “surrealista i teatralitzat”. Pel que fa a «Naked Thoughts»,  Allard, ha subratllat que és una peça que la companyia ha interpretat per tot Europa des de fa temps, “sempre amb una molt bona acollida”.


Continguts relacionats

  • Roda de premsa Grec 2018

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x