Logo Institut del Teatre

Simposi Internacional «Teatre i ciutat. Escenografies preexistents»

Comparteix

24.9.2018

Simposi Teatre i Ciutat

La revista «Estudis Escènics» de l’Institut del Teatre, conjuntament amb el Grup de Recerca ACM (Anàlisis Crítiques de la Modernitat: Arquitectura i Ciutat) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), organitzen durant els dies 27 i 28 de setembre de 2018 el Simposi Internacional «Teatre i ciutat. Escenografies preexistents».

El simposi vol reflexionar sobre la relació que s’estableix entre teatre i ciutat en el món contemporani des d’àmbits afins i alhora específics com són l’urbanisme, l’arquitectura, l’espai escènic i la dramatúrgia. 

El debat s’estructurarà en dos àmbits: «Els llocs de l'espectacle» i «La ciutat i la seva potencialitat dramatúrgica». El primer se centra en l’arquitectura i l’urbanisme; el segon està dedicat a aquells fenòmens que, des de la pràctica artística, s’interessen per la singularitat dels espais urbans: dues mirades que caldrà fondre en una perspectiva més àmplia. 

El programa de les jornades inclou les ponències de l’arquitecte i investigadora urbana Kathrin Golda-Pongratz, l’escenògrafa Bri Newesely,la directora i dramaturga Helgard Kim Haug, i els dramaturgs Roger Bernat i Davide Carnevali. El simposi es completa amb diverses comunicacions i una taula d’experiències. També es podrà veure al vestíbul del Teatre Estudi l’exposició «Cartografia teatral: Barcelona, Madrid», produïda pel Grup de Recerca ACM, amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid (RESAD), i es farà una visita guiada a càrrec dels autors el 27 de setembre a les 12 h.  

El Simposi es durà a terme al Teatre Estudi i a l’Auditori de l’Institut del Teatre i és obert a totes aquelles persones interessades en la matèria i que hi vulguin assistir. Les inscripcions, gratuïtes, estan obertes i es poden fer en aquest formulari web

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x