Logo Institut del Teatre

Imma Colomer recull el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

Comparteix

17.7.2018

Imma Colomer, premi Margarida Xirgu 2018

L’Auditori de l’Institut del Teatre ha acollit dilluns 16 de juliol l’acte de lliurament a l’actriu Imma Colomer del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu de la temporada 2017-2018. El guardó, atorgat per l’Associació Dramàtica de Barcelona (ADB), amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGATC), i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, s’atorga anualment des de 1973, i és el reconeixement a la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina. El jurat, integrat per una vintena de membres de diferents grups de teatre amateur de Catalunya, ha reconegut Imma Colomer per la seva interpretació en l’obra «Que rebentin els actors», escrita i dirigida pel dramaturg l’uruguaià Gabriel Calderón, i estrenada al TNC.

Durant l’acte, Imma Colomer ha rebut l’anell personalitzat que s’atorga pel premi, de mans de Mercè Sampietro, actriu que va ser guardonada l’any passat. Colomer ha agraït el reconeixement i ha assegurat estar “molt contenta de formar part de totes les dones Xirgu”, alhora que ha destacat el fet que el premi ajudi a fer visibles les dones artistes. Molt emocionada ha afirmat que tenia la sensació de casar-se amb el teatre: “Avui m’hi caso, i sí, vull”, ha sentenciat. Per la seva banda, Sampietro ha afirmat estar molt orgullosa de passar el relleu a Imma Colomer, una actriu “exquisida, compromesa i profunda”. Totes dues han coincidit a destacar que els agradaria poder tornar a treballar juntes. L’anell d’enguany és un disseny de la joiera Glòria Miralles.

En el marc de l’acte també han intervingut la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, qui ha donat la benvinguda als assistents i ha aprofitat per anunciar que properament l’Institut del Teatre i la Universitat Autònoma de Barcelona publicaran l’epistolari complet de Margarida Xirgu.

Alhora, el president de l’ADB, Ignasi Roda, ha fet referència a la celebració de l’Any Xirgu amb motiu dels 50 anys de la mort de l’actriu, i ha convidat el públic a participar en les activitats commemoratives que es duran a terme fins al 25 d’abril de 2019.

Per la seva banda, Marina Viñas, qui ha parlat en representació del jurat, ha llegit el veredicte i ha lliurat un diploma que certifica el reconeixement a Imma Colomer.

També Sílvia Guillén, tinent d’alcalde de Molins de Rei, ciutat natal de l’actriu Margarida Xirgu, s’ha mostrat orgullosa del premi en destacar la seva llarga trajectòria, el fet que sigui un guardó atorgat per grups de teatre amateur, així com pel fet  de ser un reconeixement a la feina de les actrius i, molt especialment a Margarida Xirgu, “una gran dama de l’escena, valenta i compromesa”.

La celebració ha comptat amb la participació dels intèrprets Fina Rius i Pep Ferrer, que han fet una descripció d’Imma Colomer divertida i enginyosa fent una enumeració d’adjectius seguint les lletres de l’abecedari. A més, els actors Araceli Bruch i Miquel Agell han fet una lectura dramatitzada d’una carta de Margarida Xirgu al seu germà petit. També s’ha projectat un vídeo en què s’han pogut veure totes les actrius que han rebut el Premi de Teatre Margarida Xirgu des de la seva creació, entre les quals hi ha Núria Espert, Anna Lizaran, Rosa Novell, Julieta Serrano, Mercè Arànega, Clara Segura o Sílvia Bel, entre d’altres.

La cloenda de l’acte ha tingut lloc a la plaça de Margarida Xirgu, a l’espai conegut com la ‘Ronda de les actrius’, on Imma Colomer ha descobert la placa commemorativa amb el seu nom, que s’uneix a les de la resta d’actrius premiades. Després, Ignasi Roda ha llegit un singlot poètic, i per últim, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó, ha tancat l’acte destacant el premi en tant que “posa l’accent en la feminització de la cultura”. Sobre Imma Colomer, ha subratllat el doble compromís de l’actriu “amb la professió i l’art, i amb el país i la cultura”.


Continguts relacionats

  • Imma Colomer i Mercè Sampietro
  • Acte de lliurament del Premi Margarida Xirgu
  • Imma Colomer destaca la plaça del premi
  • Magda Puyo i Imma Colomer

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x