Logo Institut del Teatre

Xerrada de la dissenyadora de vestuari Kimie Nakano

Comparteix

29.6.2018

Kaash: Foto: © Jean-Louis Fernandez

La dissenyadora de vestuari japonesa Kimie Nakano, especialista en disseny de vestuari de dansa, participarà el proper dijous 5 de juliol, a les 17 h, en una xerrada oberta a la participació del públic a l’Auditori de l’Institut del Teatre. L’acte, que es presenta sota el títol «Geometria i subtilesa. Kimie Nakano, dissenyadora de vestuari», s’iniciarà amb la intervenció de la dissenyadora, qui explicarà la seva experiència i trajectòria professional.

Tot seguit es donarà veu a la fila 0, formada per diverses personalitats de les arts escèniques que establiran un diàleg amb Nakano. Al capdavant d’aquesta fila 0 hi serà el director, escenògraf i dissenyador de vestuari Ramon Ivars, com a mestre de cerimònies, qui donarà la paraula als diferents convidats, entre els quals hi haurà Catherine Allard, directora d’IT Dansa, jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre; Nina Pawlowsky, dissenyadora de vestuari, i Pep Duran, l’escenògraf i professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD). A més, durant la sessió es permetrà també la intervenció del públic assistent, que podrà traslladar preguntes a la dissenyadora.

Precisament, Kimie Nakano visita aquests dies l’Institut del Teatre per tal de supervisar la realització del vestuari de Kaash, coreografia d’Akram Khan que IT Dansa estrenarà per primera vegada al Grec Festival de Barcelona els dies 29 i 30 de juliol.

Sobre Kimie Nakano

Kimie Nakano va estudiar literatura a la Universitat Musashino de Tòquio, disseny de vestuari a l'Escola Nationale Supérieure des Arts et Techniques du Théâtre de París i escenografia al Wimbledon College of Art de Londres.

Durant la seva carrera professional, ha dissenyat vestuaris per a moltes companyies i coreògrafs internacionals, com ara Akram Khan Company, Les Grands Ballets Canadiens de Montréal, English National Ballet, Northern Ballet, Rambert Dance Company, Lithuanian National Opera and Ballet, Royal Danish Ballet, Companhia Nacional de Bailado, Van Huynh Company i Yabin Studio, o els coreògrafs Sidi Larbi Cherkaoui, David Nixon, José Agudo i Didy Veldman. A més, també ha dissenyat l’escenografia i el vestuari per a diverses produccions d'òpera, teatre i cinema. Els seus projectes destaquen per ser interculturals i promoure les diferents cultures del món.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x