Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre, present al Grec 2018 amb «Gentry», «Handle with care» i IT Dansa

Comparteix

9.7.2018

Grec 2018

Amb l’arribada del mes de juliol arriba també una nova edició del Grec Festival de Barcelona, l’esdeveniment de les arts escèniques de la ciutat de Barcelona de l’estiu. 

Aquesta 42ena edició, compta un any més amb les estrenes de les peces guanyadores del Premi Adrià Gual i el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre. Ambdós premis, organitzats per l’Institut del Teatre en col·laboració amb el Grec i altres entitats, s’adrecen a graduats de les escoles superiors de l’institut i tenen com a finalitat potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral. 

Gentry, l’aposta pel teatre documental

La primera peça que es podrà veure és «Gentry» de la companyia Mos Maiorum, formada pels graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Mariona Naudin, Ireneu Tranis i Alba Valldaura. Aquest projecte, que va guanyar el Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre 2017, parla de la gentrificació, el procés pel qual els habitants originals d’un barri acaben sent expulsats a causa de la revalorització de la zona.

La companyia utilitza la tècnica verbatim de teatre documental. El procés de creació passa per entrevistar i enregistrar testimonis reals. L’espectacle explica aquestes experiències reals a un públic immers en la pròpia escena.

Gentry estarà en residència al Teatre Alegria de l’Institut del Teatre a Terrassa del 25 al 30 de juny i es podrà veure del 7 al 9 de juliol a la Sala Hiroshima.

El Premi Adrià Gual es convoca des de l’any 2012. El procés per optar a l’edició del 2018, la setena, s’inicia aquest mes de juliol. Els graduats que vulguin participar poden enviar les seves sol·licituds del 2 al 13 de juliol. El projecte guanyador s’endurà 30.213,20€ i la possibitat que la seva obra s’estreni al Grec Festival 2019.  

Handle with care, la fragilitat com a punt de partida

No és la primera vegada que els coreògrafs Ole Tangen i Jesús Benzal es presenten al Premi de Dansa. Ja ho van fer en la primera edició del premi, l'any 2015 però ha estat a la tercera edició, l’any 2017, que han estat premiats per «Handle with care», una peça que parteix de la idea que una petita fissura en una peça de porcellana té el potencial de fer-la esclatar i destruir-la completament.

El duet artístic Tangen|Benzal són graduats d’IT Dansa i s’acompanyen de 5 intèrprets formats també a IT Dansa, al Conservatori Professional de Dansa  i al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. 

L’espectacle ha estat en residència a El Graner i La Caldera Les Corts i també s’ha pogut veure un fragment al SAT Espai Dansat i l'Estruch, fàbrica de creació de Sabadell. Ara es podrà veure a la Sala Hiroshima del 26 al 28 de juliol. 

D'altra banda, ja s’ha iniciat la difusió de la convocatòria 2018 del Premi de Dansa, que compta amb la col·laboració del Grec Festival BarcelonaMercat de les FlorsCentre Cultural de TerrassaGraner, Teatre Auditori de Sant CugatSAT Espai DansatLa Caldera Les Corts i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch.

 El termini per presentar-se a l’edició 2018 del premi, valorat en més de 40.000 €, serà del 3 al 14 de setembre.

 IT Dansa celebra 20 anys al Grec

La Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors acollirà el 29 i 30 de juliol  «IT Dansa: d’Austràlia a l’Índia, passant per Barcelona», un espectacle amb el que la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre celebra els seus 20 anys. En aquesta ocasió els joves ballarins i ballarines interpretaran dues peces noves: «The Prom», una creació de la jove barcelonina Lorena Nogal, i «Kaash» d’Akram Khan, de qui també es pot veure una altra peça en aquest Grec.

Lorena Nogal, formada a l’Institut del Teatre i a IT Dansa, ens farà viatjar en un collage musical dels anys 80 mentre que Khan oferirà un espectacle de dansa pura, amb música basada en les percussions tribals. El repertori es completarà amb «Naked Thoughts», de Rafael Bonachela.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x