Logo Institut del Teatre

«Amnèsia», la segona producció del projecte IT Teatre es veurà a Terrassa a l’octubre

Comparteix

19.6.2018

Presentació temporada setembre-desembre CAET. Fotografia: Ajuntament de Terrassa

«Amnèsia» és el títol de la segona producció del projecte pedagògic IT Teatre de l’Institut del Teatre que es podrà veure el 24 d’octubre al Teatre Alegria de Terrassa, en el marc de la programació del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) prevista per a l’últim quadrimestre de 2018, la qual s’ha presentat aquest dimarts 19 de juny al Teatre Principal de Terrassa.

«Amnèsia», la proposta que surt del projecte IT Teatre, està liderada pel director i investigador teatral belga Chokri Ben Chikha, creador contemporani que desenvolupa la seva activitat en diversos teatres nacionals belgues, així com en altres teatres europeus, i que exerceix de director de la companyia Action Zoo Humain, a més de ser professor de la Royal Academy of Fine Arts de la School of Arts of University College Ghent. El repartiment, així com l’escenografia, el vestuari i l’equip tècnic va a càrrec de graduats de l’Institut del Teatre.

«Amnèsia» inclou una barreja de teatre, dansa i televisió per parlar de com les societats enfronten el descobriment d’allò que volen silenciar, i de com els silencis ens fan còmplices d’actuacions injustes i perverses. L’espectacle fa referència també a com no assumir i jutjar el més vergonyós del nostre passat (feixisme, colonialisme…) pot fer-nos insensibles als problemes del nostre present, sobretot quan aquests problemes vénen d’altres cultures amb les quals som incapaços de tractar.

El projecte IT Teatre

El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 amb la voluntat de facilitar la inserció dels graduats i graduades de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre en la societat teatral. Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT Teatre els proporciona l’oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. Aquest període d’aprenentatge i treball culmina amb l’estrena i representació en diversos teatres del circuit professional. De fet, «Amnèsia» també es podrà veure durant el 2018 a la Sala Beckett, al Centre d’Osona de l’Institut del Teatre, així com en el marc del Festival Temporada Alta.


Continguts relacionats

  • Imatge d'ACN
  • Ramon Simó explica el projecte d'IT Teatre

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x