Logo Institut del Teatre

Un professor de l’EESA/CPD explica el projecte First Literary Dates de promoció de la lectura a Cracòvia

Comparteix

11.6.2018

First Literary Dates, explicació del projecte a Cracòvia pel professor Jesús Sanz

El professor de Llengua i Literatura de l’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic/Conservatori Superior de Dansa (EESA/CPD), Jesús Sanz, va participar el divendres 8 de juny en representació de l’Institut del Teatre al Workshop internacional Engage with young audiences, organitzat pel PEN Català a la ciutat polonesa de Cracòvia. En concret, Sanz va participar en una ponència per explicar el projecte First Literary Dates, iniciativa que s’ha dut a terme aquest curs al centre per primera vegada amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura entre l’alumnat de secundària.

De fet, el First Literary Dates és un projecte ideat per la professora de l’Institut Manual Vázquez Montalbán de Sant Adrià del Besòs, Rosalía Delgado, qui es va inspirar en un popular programa televisiu de cites a cegues per traslladar el model a cites literàries entre els seus alumnes. Aquest centre va iniciar el projecte el curs passat, i enguany s’hi ha sumat l’EESA/CPD. Els alumnes de secundària dels dos centres formatius van tenir l’oportunitat de compartir lectures i impressions sobre els llibres seleccionats d’entre diferents menús literaris durant una trobada celebrada el 20 de febrer passat a l’Institut del Teatre. L’activitat, que va ser tot un èxit, va comptar a més amb la dinamització d’estudiants de batxillerat que van moderar els debats.

Taller internacional

El workshop on es va presentar el programa First Literary Dates va ser organitzat pel PEN Català, plataforma per a la projecció internacional de la literatura i els escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana creada el 1922. El taller va formar part del projecte cultural europeu Engage! Young Producers, el qual fomenta la participació dels joves en els àmbits de la literatura i la cultura, tot promovent l’esperit crític i afavorint el coneixement d’altres realitats culturals. Durant la jornada, entitats d’arreu d’Europa van posar en comú les seves estratègies de comunicació i planificació d’activitats culturals destinades i produïdes per joves.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x