Logo Institut del Teatre

La companyia IT Dansa, immersa en els assajos de Kaash i The Prom

Comparteix

6.6.2018

Assajos de Kaash i The Prom

Els ballarins i ballarines de la jove companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre estan immersos des de fa dies en els assajos de les noves coreografies que estrenaran en el marc del Grec Festival de Barcelona els dies 29 i 30 de juliol. Es tracta de Kaash, d’Akram Khan, i The Prom, de Lorena Nogal, dues peces que IT Dansa representarà per primera vegada, i que sumades a Naked Thoughts, de Rafael Bonachela, configuren el programa que la companyia porta al Grec 2018.

Els assajos de Kaash van començar a mitjans de maig, just després de la gira de la companyia per França, Suïssa i Alemanya que en els mesos de març, abril i maig els va permetre fer una vintena d’actuacions. Kaash és un espectacle de dansa pura, amb música basada en gran mesura en les percussions tribals, que l’Akram Khan Company va estrenar el 2002. Per tal d’aprendre la peça, els assistents de coreografia de la companyia Akram Khan, Nico Monaco i Lali Ayguadé, han treballat colze a colze amb l’equip d’IT Dansa durant un parell de setmanes, coordinant els assajos des de l’Institut del Teatre. Precisament, la companyia Akram Khan aquest estiu també actua al Grec on presentarà el muntatge Xenos del 3 al 5 de juliol.

D’altra banda, aquesta setmana han començat els assajos de The Prom, amb la presència de la seva coreògrafa, Lorena Nogal, formada com a ballarina a l’Institut del Teatre i a la companyia IT Dansa. Nogal ensenyarà durant els propers dies la peça als ballarins i ballarines, una creació que pren forma sobre un collage musical dels anys 80.

Vint anys de la companyia

Amb la d’aquest 2018, IT Dansa farà ja una dotzena de vegades que actua en el marc del Grec Festival de Barcelona. A més, enguany, l’ocasió coincideix amb el vintè aniversari de la companyia, creada el 1998 com un projecte pedagògic per al perfeccionament de la formació de joves ballarins i ballarines. De fet, la finalitat principal de la companyia és posar a l’abast dels graduats de dansa de l’Institut del Teatre la pràctica professional durant un període de dos anys, durant el qual interpreten coreografies de destacats artistes. Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa, sota la direcció de Catherine Allard, formada com a a ballarina al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza, ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions.


Continguts relacionats

  • Assaig de Kaash IT Dansa
  • Assaig de Kaash IT Dansa
  • Assaig de The Prom IT Dansa
  • Assaig de The Prom IT Dansa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x