Logo Institut del Teatre

El Grec 2018 inclourà tres coreografies d’IT Dansa i les peces guanyadores del Premi de Dansa i del Premi Adrià Gual

Comparteix

4.5.2018

@Alfred Mauve_Servei de Premsa Grec 18

L’Institut del Teatre serà present un any més en la programació del Grec Festival de Barcelona 2018. El festival, que enguany arriba a la 42a edició, comptarà amb la participació d’IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, que presentarà tres peces coproduïdes pel Grec, dues de les quals s’estrenen en aquesta edició. En el marc del festival també s’estrenaran les peces guanyadores de l’edició del 2017 del Premi de Dansa i el Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre.

El programa d’IT Dansa, que es presenta sota el títol IT Dansa: d’Austràlia a l’Índia, passant per Barcelona, es podrà veure els dies 29 i 30 de juliol a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors. D’una banda, els ballarins i ballarines interpretaran Naked Thoughts, de Rafael Bonachela, peça que proposa un viatge pels sentiments i que ja es va veure al Grec 2007. Les coreografies que s’estrenen són The Prom, una creació de la jove barcelonina Lorena Nogal, formada a l’Institut del Teatre, així com a IT Dansa, que pren forma sobre un collage musical dels anys 80. L’altra peça de nova creació que s’estrena és Kaash, d’Akram Khan, un espectacle de dansa pura, amb música basada en les percussions tribals.

Estrena del Premi de Dansa i el Premi Adrià Gual 2017

En el Grec 2018 també s’estrena Handle with care, de TangenIBenzal, coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017. La peça es podrà veure del 26 al 28 de juliol a la Sala Hiroshima.

També es farà la presentació de Gentry, de la companyia Mos Maiorum, formada per graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD). Aquest projecte, que va guanyar el darrer Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre, parla sobre el procés de gentrificació dels habitants d’un barri. Es podrà veure del 7 al 9 de juliol a la Sala Hiroshima.

Presència de graduats i professors

En el Grec 2018 també participaran graduats i professors de l’ESAD i del Conservatori Superior de Dansa (CSD). És el cas de Filoctetes, dirigida per Antonio Simón, professor de l’Institut del Teatre, i amb el també professor Moreno Bernardi com a responsable de Moviment, la qual es podrà veure el 31 de juliol al Teatre Grec. També els dies 4 i 5 de juliol es presenta Kingdom, de l’Agrupación Señor Serrano, amb els graduats Àlex Serrano i Ferran Dordal, que es farà al Teatre Lliure, i amb Cube.bz, integrat pels graduats d’Escenografia María de la Cámara i Gabriel Paré́, a la il·luminació. En aquest muntatge també participa la graduada d’Escenografia Sílvia Delagneau en el disseny de vestuari. A més, el professor Andrés Corchero portarà a la Fundació Joan Miró My neighbor Sky, una peça de dansa que es podrà veure del 12 al 15 de juliol.

També participen les graduades d’Escenografia Sílvia Delagneau i Adriana Parra, així com els components de Cube.bz en El monstre al laberint, producció que es podrà veure el 15 de juliol al Teatre Grec. Precisament la direcció artística, la posada en escena i la coreografia d'aquest muntatge va a càrrec de la professora de l'Institut del Teatre, Constanza Brnčić. En L’assaig sobre lucidesa del Teatre Lliure del 27 i 28 de juliol també intervé la graduada en Interpretació, Elena Fortuny. A més, a Una gossa en un descampat, a la Sala Beckett del 28 de juny al 29 de juliol, intervé la graduada en Interpretació Queralt Casasayas. A Muda, programada del 4 al 8 de juliol al Teatre Akadèmia dissenya l’escenografia i la il·luminació la graduada Laura Clos. També el professor de l’Institut del Teatre, Roberto Romei, dirigeix Shenzhen, obra que es veurà al Tantarantana del 6 al 29 de juliol i en la qual també participa la graduada d’Interpretació i professora del centre Sandra Monclús i el també professor d’Escenografia, Roger Orra.

Una vuitantena d’espectacles

El Grec Festival de Barcelona oferirà 83 espectacles, repartits en 384 funcions. En concret hi haurà 22 obres de teatre, 17 de creació, 25 de música, 11 de dansa, 6 de circ i, per primera vegada, 2 de cinema. 

La roda de premsa de presentació de la programació va tenir lloc el divendres 4 de maig, al Palau de la Virreina, amb la presència del director del Grec Festival de Barcelona, Cesc Casadesús, i del comissionat de Cultura, Joan Subirats. En representació de l’Institut del Teatre va ser-hi la directora general, Magda Puyo.


Continguts relacionats

  • Cartell Grec 2018
  • @Alfred Mauve_Servei de Premsa Grec 18

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x