Logo Institut del Teatre

«Handle with care» i «Chroma», finalistes del Premi de Dansa, al SAT! Espai Dansat

Comparteix

20.4.2018

Premi de Dansa al SAT

Els dies 27 i 28 d’abril es podrà veure al SAT! Teatre les peces Handle with care de Tangen|Benzal – coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l'IT 2017 – i Chroma d’Albert Garrell, finalista, en un programa mixt i en un format de 25 minuts cadascuna.

El SAT Espai Dansat, com a entitat col·laboradora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, selecciona dues de les quatre peces finalistes al premi per tal que es puguin desenvolupar i presentar al públic en un format de 25 minuts al mes d’abril.

Les dues peces es presentaran a les 20.30h i el divendres 27 després de la funció es farà un col·loqui amb les dues companyies.

Tant els guanyadors del premi, Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, com el finalista Albert Garrell són graduats d’IT Dansa.

 Per més informació dels espectacles i compra d’entrades podeu consultar aquest enllaç

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre

Creat l’any 2015, té l'objectiu de potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.

El procés de selecció té una fase inicial on es trien un màxim de quatre propostes coreogràfiques que reben un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Aquestes coreografies finalistes es presenten en una gala al Mercat de les Flors a principis del mes de desembre i després de la gala un jurat proclama la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre. La peça guardonada, rep una dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts per poder estrenar-la al Grec Festival Barcelona.

Paral·lelament, el SAT Espai Dansat i L'Estruch, fàbrica de creació de Sabadell, seleccionen respectivament entre els quatre finalistes dues coreografies per a ser representades al seu teatre i que també reben un ajut per desenvolupar l’espectacle de 15 a 25 minuts.

Altres entitats col·laboradores d’aquest premi són el Teatre Auditori de Sant Cugat, que aporta la construcció dels volumètrics de l’escenografia de la coreografia guanyadora del Premi , el Centre Cultural de Terrassa, que acull en residència la coreografia guanyadora,  El Graner i La Caldera Les Corts que també ofereixen residències per assajar als finalistes, i Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC, que assessora a les companyies en aspectes laborals i jurídics. 

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x