Logo Institut del Teatre

Celebrem Sant Jordi al barri regalant llibres

Comparteix

19.4.2018

Sant Jordi llibres

L’Institut del Teatre participa en una iniciativa organitzada per L’Associació de Comerciants de Poble-sec que té per objectiu treure al carrer les biblioteques dels centres culturals més rellevants de Montjuïc i el Poble-sec.

Així, juntament amb el Teatre Lliure, la Fundació Joan Miró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i la Biblioteca del Poble-sec Francesc Boix, regalarem llibres i catàlegs el dia de Sant Jordi de 17h a 21h al carrer Sant Isidre, cantonada Passeig de l’Exposició, un carrer que fa frontissa entre Poble-sec i Montjuïc.

En el cas de l’Institut del Teatre, regalarem 100 llibres relacionats amb les arts escèniques. A part, s’organitzarà un taller de rap per als més joves, així com actuacions dels alumnes de segon de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre i el concert de la Big Band del taller de Músics de Barcelona.

Les nostres publicacions

Des de l’any 2016, l’Institut del Teatre ha impulsat l’activitat editorial a través de publicacions pròpies i coedicions amb altres editorials. Des d’aleshores, ha publicat una trentena de llibres. Aquest 2018, ha editat 7 noves publicacions ben diferents, des de biografies a escrits pedagògics i textos teatrals.

Trobareu informació dels llibres publicats en aquesta noticia. Els podeu comprar a la Llibreria de la Diputació de Barcelona i als webs dels coeditors respectius o visitar les parades que trobareu per Sant Jordi de la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la Rambla de Catalunya davant de la Diputació, i a la parada de l'editorial Comanegra, a  Passeig de Gràcia, 79 també trobareu la col·lecció Dramaticles.

Els alumnes celebren Sant Jordi

Els alumnes de l’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) celebren Sant Jordi amb un espectacle de creació propia, «inVISIBLEs» i el lliurament dels premis dels Jocs Florals. 

«inVISIBLEs» és un espectacle que reivindica la inclusió. Dirigit i produït pel Departament d’Humanitats, compta amb creacions escèniques dels alumnes de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat, que donaran veu als personatges invisibles de la nostra societat, protagonistes de les novel·les.

Basades en lectures com Pequeñas historias del Globo o Noel et busca, de l'escriptor Àngel Burgas, els alumnes crearan escenificacions a través de vídeo, teatre, musical i dansa, que combinades amb les lectures dels textos guanyadors dels Jocs Florals, formaran un espectacle dinàmic i divertit.

Com a novetat, aquest any l'acte es duu a terme al teatre de l'edifici Francesca Bonnemaison, en comptes de fer-se a una aula de l'Institut i comptarà amb la presència de l’autor Àngel Burgas, que entregarà els premis literaris i al millor cartell i oferirà una reflexió sobre el procés de creació literària; i amb l’actor i rapsode José Pedro Balada, que llegirà els poemes i proses guanyadors dels premis literaris d’enguany.

El MAE participa a l'activitat «Montjuïc, un llibre obert»

D'altra banda, també en el marc de la Diada de Sant Jordi, les biblioteques del Parc de Montjuïc, i entre elles la biblioteca del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre, organitzen l'activitat conjunta «Montjuïc, un llibre obert», del 16 al 28 d'abril. En aquesta primera edició de la iniciativa, les biblioteques especialitzades del Parc de Montjuïc ofereixen material a l'entorn de la matèria comuna “Japó i la cultura japonesa”. Cada biblioteca selecciona i exposa una bibliografia que es pot llegir a la seva sala de lectura. 

La selecció del MAE es pot consultar en aquesta llista. Les altres biblioteques que participen en l'esdeveniment són la Fundació Miró, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya-ICGC, l'Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya – INEFC, i el Museu Etnològic de Barcelona-MEB.  


Continguts relacionats

  • Conjunt llibres noticia

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x