Logo Institut del Teatre

Nova convocatòria del projecte IT Teatre

Comparteix

3.4.2018

IT Teatre 2017 Esquerdes Parracs Enderrocs.May Zircus

Dimarts 3 d’abril s’ha publicat la nova convocatòria d’ IT Teatre, un projecte innovador i de recerca, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, que permet als graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) un apropament pedagògic i professional a la realitat actual de l'espectacle.

El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 amb la voluntat de facilitar la inserció dels graduats de l'Institut del Teatre en la societat teatral. Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT Teatre ha de proporcionar als graduats de totes les especialitats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) l'oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. Aquest període d'aprenentatge i treball culmina amb l'estrena i representació en temporada d'un espectacle en un teatre, públic o privat, del circuit professional.

A la primera edició, es van presentar més de 50 candidats i finalment es van seleccionar 12 graduats, 9 d'interpretació, 2 d'escenografia i un de direcció. La  primera producció del projecte IT Teatre  es va fer  junt amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).  Carles Santos i Jordi Oriol van ser els dos directors triats per dur a terme el primer espectacle, un homenatge a Joan Brossa sota el títol ESQUERDES PARRACS ENDERROCS  que es va representar de l’11 al  21 de maig a la Sala Tallers del TNC i posteriorment als teatres dels centres de Vic i Terrassa de l’Institut del Teatre, els dies 1 i 8 de juny, respectivament, amb la complicitat dels alumnes de l’ESTAE.

Per a l’edició 2018 els graduats/graduades seleccionats/des participaran en un procés de creació dirigit pel reconegut director i investigador teatral belga Chokri Ben Chikha, creador contemporani que desenvolupa la seva activitat en diversos teatres nacionals belgues, prioritàriament a Ghent i Brussel·les i en altres teatres europeus, director de la companyia Action Zoo Humain i professor de la Royal Academy of Fine Arts (KASK) de la School of Arts of University College Ghent.

L’espectacle resultant d’aquest procés creatiu serà estrenat en el Festival Temporada Alta 2018 i, posteriorment, exhibit a Barcelona a la Sala Beckett. Finalment, l’espectacle es presentarà al Centre Territorial del Vallès (Terrassa) i al Centre Territorial d’Osona (Vic) de l’Institut del Teatre.

El termini per presentar les sol·licituds és del 4 al 13 d'abril del 2018. 

Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x