Logo Institut del Teatre

Nova gira d’IT Dansa per Europa, entre el 6 de març i el 4 de maig

Comparteix

3.3.2018

Naked thoughts_Ros Ribas

El proper 6 de març arrenca la nova temporada de gira d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, per escenaris europeus. Seran dos mesos d’actuacions en què els ballarins i ballarines, sota la direcció artística de Catherine Allard, pujaran a diversos escenaris de França, Suïssa i Alemanya, ballant diferents peces del seu repertori. En concret, la gira europea d’aquest 2018 portarà IT Dansa a fer 22 funcions en 16 poblacions diferents. Les coreografies que es ballaran són: In Memoriam, de Sibi Larbi Cherkaoui; Naked Thoughts, de Rafael Bonachela; Sechs Tänze, de Jirí Kylián, i Whim, d’Alexander Ekman.

Trobareu la informació del calendari d’actuacions en aquest enllaç.

IT Dansa, un projecte pedagògic consolidat

El projecte pedagògic d’IT Dansa neix l’any 1996 de mans de l’Institut del Teatre com un programa de formació i pràctica professional de postgrau en el qual es beca els 16 alumnes que hi participen durant dos anys amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència tècnica i artística. En aquest temps, els ballarins i ballarines de la jove companyia treballen un repertori de coreografies de destacats artistes i tenen l’oportunitat d’exhibir la seva feina en espais escènics nacionals i internacionals.

Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions. A més, anualment participa en festivals de prestigi i des de fa quatre anys realitzat una gira europea de dos mesos de durada.

Amb tot, IT Dansa suposa una important oportunitat professional per als seus ballarins i ballarines. I és que un cop finalitzada la formació, la majoria dels seus membres han aconseguit contractes a importants companyies de dansa europees com Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Verpommer Theater (Alemanya), Göteborg Ballet (Suècia), Carte Blanche – The Norwegian National Company of Contemporari Dance (Noruega), Rambert Ballet (Londres), Ballet Basel (Suïssa), La Veronal (Barcelona), Compañía Nacional de Danza (Madrid) o Ballet Víctor Ullate (Madrid).


Continguts relacionats

  • Sechs Tanze. Fotògraf: Ros Ribas
  • Whim. Fotògraf: Ros Ribas
  • In memoriam. Fotògrafa: Carme Esteve
  • IT Dansa logotip

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x