Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre commemora el 8 de març i convida a la reflexió sobre la igualtat de gènere

Comparteix

26.2.2018

Institut del Teatre commemoració 8 de març

L’Institut del Teatre commemorarà enguany el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, d’una manera especial per evidenciar el compromís de la institució en la necessitat d’aconseguir la igualtat real i efectiva de les persones i acabar amb la discriminació per raons de gènere.

En aquest sentit, a partir d’aquest dimarts 27 de febrer, a la seu de l’Institut de Barcelona s’hi ubicarà el ‘Mural per a la igualtat de gènere’, un espai per a la lliure expressió on es convidarà tothom qui ho vulgui a expressar les seves idees i propostes per avançar en la igualtat entre homes i dones a l’Institut del Teatre, i en general, a la societat. Hi haurà un mural ubicat a la planta zero (en l’espai del bar), i un altre en la planta -2, al costat de la porta d’accés pel carrer de França Xica.

El conjunt de les aportacions que es recullin en el ‘Mural per a la igualtat de gènere’ serviran de material de treball a Carla Alsina, consultora experta en igualtat de gènere i violències masclistes, qui el dilluns 5 de març, a les 16.30 h, durà a terme un acte en què convergiran la reflexió, la participació i la creativitat entorn el tema de la igualtat. La sessió és oberta a tota la comunitat de l’Institut del Teatre i també a la ciutadania en general.  

Un apunt sobre el 8 de març

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora que es commemora cada 8 de març està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Els orígens del Dia Internacional de la Dona estan lligats als partits socialistes dels Estats Units i Europa, en concret al protagonisme de les dones del Partit Socialista Nord-americà, que des de 1909 van instaurar unes jornades de reflexió i acció anomenades Woman’s Day. Les primeres van tenir lloc el 3 de maig a Chicago, amb l’objectiu de fer campanya pel sufragi i contra l’esclavitud sexual. Inspirada en aquesta idea, l’any 1910, durant la II Conferència Internacional de Dones Socialistes, Clara Zetkin, líder del moviment alemany de dones socialistes, va proposar organitzar la celebració d’un Dia Internacional de la Dona, que es va celebrar per primer cop el dia 19 de març de 1911. Posteriorment, el 1977 les Nacions Unides van fixar el 8 de març com el Dia Internacional de les Dones per a la defensa dels drets laborals del col·lectiu.

Campanya de la Diputació de Barcelona del 8 de març

Com cada any, Diputació de Barcelona duu a terme una campanya institucional a través de l'Oficina de les Dones i LGTBI. Enguany, l'objectiu és mostrar com les dones amb l’acció col·lectiva, les seves aportacions, l’avenç dels rols lliures d’estereotips i la unió estant transformant i millorant la societat. 

Podeu trobar el manifest institucional i més materials en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x