Logo Institut del Teatre

«El soldat fanfarró» nova publicació de l’Institut del Teatre

Comparteix

19.2.2018

El soldat Fanfarró

L’Institut del Teatre i Adesiara Editorial publiquen el text de Plaute «El soldat fanfarró» amb traducció d’Esther Artigas.

Titus Macci Plaute (Sàrsina, Úmbria, c. 250 – Roma, 184 aC) és considerat el més gran comediògraf de la Roma antiga. Les seves obres, hereves de la Comèdia Nova grega, han esdevingut imperibles i avui dia són adaptades arreu del món. «El soldat fanfarró», que ara oferim en català, representa una font inesgotable de possibilitats dramàtiques i d’episodis hilarants per als admiradors del teatre i de la literatura en general.

Narcisista de mena, ufanós de posseir una valentia i un atractiu sense parió i d'haver dut a terme les proeses militars més increïbles, el soldat Pirgopolinices es creu infinitament superior a tot i a tothom. Havent raptat a Atenes la cortesana Filocomàsia, s'està a Efes, on fa una vida regalada, i es creu irresistible al sexe femení. Però, com sol passar sempre als fatxendes, la realitat és una altra: l'amant de la noia, el veí i el seu propi esclau fan conxorxa i ordeixen una estrategema ifal·lible per castigar la seva fanfàrria i deixar-lo amb un pam de nas, com podem veure en aquesta comèdia sensacional, sens dubte una de les millors de la nostra literatura llatina.

Podeu trobar aquesta publicació a la llibreria de la Diputació de Barcelona, l’editorial Adesiara i a la nostra biblioteca. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x