Logo Institut del Teatre

Funció i col·loqui amb la companyia de "La mirada del otro"

Comparteix

11.5.2015

La mirada del otro. Proyecto 43-2

L'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona acull una única funció de l'obra La mirada del otro, de la companyia Proyecto 43-2 el proper dimarts 19 de maig a les 18.30 al Teatre Estudi (Pl. Margarida Xirgu, s/n)

La mirada del otro és un espectacle sobre el conflicte basc a partir de les trobades que es van fer a la presó de Nanclares d'Oca (Alava) l'any 2011, entre ex-membres d'ETA i les seves víctimes directes o indirectes, sota la preparació dels mediadors.

La dramatúrgia és de María San Miguel i Chani Martin, qui signa també la direcció, i està interpretat per la pròpia Maria San Miguel, amb Ruth Cabeza i Pablo Rodríguez. Tots tres intèrprets posen en escena les converses entre víctima i victimari a la sala d'una presó, davant la presència d'un mediador.

Per aquesta dramatúrgia les autores ha seguit un procés de recerca de camp dividit en dues parts: una documental i una altra d'entrevistes personals que es van realitzar a Euskadi amb persones relacionades amb els fets com ara Txema Urkijo, Maixabel Lasa, Jaime Arrese, Carmen Hernández, Iñaki García Arrizabalaga, Fernando de Luis Astarloa, Esther Pascual, Xabier Etxebarria, Mercedes Gallizo o Mónica Ceberio.

La informació obtinguda d'aquestes entrevistes s'ha convertit en composició dramàtica i també base de programes pedagògics desenvolupats per la companyia.

L'espectacle es va presentar recentment a Euskadi, reunint al pati de butaques per primera vegada a diverses de les víctimes i victimaris participants en les trobades. Alguns d'ells encara compleixen condemna a la presó de Nanclares de l'Oca).

La mirada del otro és la segona part de la trilogia sobre "Euskadi, la memoria colectiva y la convivencia con el Otro" que treballa la companyia com a forma d'interpretació de la realitat social a través del teatre.

Única funció dimarts 19 de maig a les 18.30 h.
Col·loqui amb la companyia en acabar la funció.

Entrada lliure
Condicionada a l'aforament de la sala. Màxim dues localitats per persona. Recollida d'entrades a la taquilla del teatre des de dues hores abans de l'espectacle.

Teatre Estudi
Pl. Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona
Tel. 932 273 919. Atenció telefònica d'11 a 14 h
teatres.it@institutdelteatre.cat

Agraïments
La presentació de La mirada del otro a Barcelona és possible gràcies a la col·laboració de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre, la Xarxa per a la Mediació i Eva Garcia, directora de l'entitat Transformas.

Col·laboradors
Han col·laborat en aquest procés creatiu la Consejería de Educación, Política Lingüística y Cultura del Gobierno Vasco, el Instituto de Derechos Humanos Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid, el Instituto de Derechos Humanos Padre Arrupe de la Universidad de Deusto, festival Surge de la Comunidad de Madrid i la Sala Cuarta Pared.

Més informació
Agenda: Funció i col·loqui. "La mirada del otro" de Proyecto 43-2 (Obert al públic)

 
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x