Logo Institut del Teatre

Celebrem els 15 anys de Dei Furbi amb un llibre

Comparteix

14.2.2018

Llibre Dei Furbi

Coincidint amb la reestrena dimecres 14 de febrer de l'obra La flauta màgica de Gemma Beltran / Cia. Dei Furbi a La Seca - Espai Brossa, l’Institut del Teatre publica Textos del cos en joc .Gemma Beltran 15 anys Cia. Dei Furbi. Vuit espectacles 2002-2017 de la companyia Gemma Beltran / Cia. Dei Furbi. 

El llibre recull els textos de 8 dels seus espectacles: Scherzo, Divertimento, Tocata i fuga, L’illa dels esclaus, marivodiada, Homes de Shakespeare, Asufre, La flauta màgica – variacions dei Furbi i la Trilogia Mozart.

Dei Furbi neix l’any 2002 com a projecte creatiu de la directora, dramaturga i actriu Gemma Beltran, professora de l’ESAD, amb un magnífic equip d’actors del curs d’interpretació de l’Institut del Teatre. Amb el nom de Companyia Dei Furbi, comencen tot un seguit de processos de recerca sobre el llenguatge teatral, sobretot al voltant d’allò que té de físic l’escena contemporània: els cossos però també els objectes, els sons de les paraules i alhora els elements audiovisuals.

La companyia es caracteritza per una pràctica teatral centrada en la tradició que situa l’actor i el seu cos en el centre de l’acció dramàtica. Destaca per la seva vitalitat, la seva energia i el seu ritme en la utilització d’un ampli ventall de recursos actorals com la dansa, el cant a cappella, l’esgrima i la màscara, elements tots que es fusionen en la interpretació gestual i textual. La creació de Dei Furbi també revisa, actualitza i juga amb situacions i textos clàssics teatrals, literaris o de qualsevol provinença, fins i tot la més quotidiana. Afloren així els temes més universals, amb un to deliberadament còmic i alhora profundament humà.

Coincidint amb aquests 15 anys, la Seca Espai Brossa programa un dels seus espectacles més premiats, la Flauta Màgica, que va aconseguir el Premi Max 2014 al millor espectacle musical, el Premio do público 2015 de la Mostra Internacional de Teatro Cómico e Festivo de Cangas i el Premi Guineueta 2014 al millor espectacle professional del Teatre Zorrilla de Badalona.

L’espectacle Asufre! també va ser guardonat a la 14a edició del Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz mentre que Homes de Shakespeare va rebre el tercer premi el 2010 a la millor direcció a la 13a edició del Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz.

Trobareu aquesta publicació a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la nostra biblioteca.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x