Logo Institut del Teatre

Mirall dins un mirall, projecte de creació en dansa en l’àmbit de la discapacitat visual

Comparteix

13.2.2018

Projecte Mirall dins un mirall

Mirall dins un mirall és una iniciativa desenvolupada per l’alumna de tercer curs de Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, Magdalena Garzón, guanyadora de les Beques d’Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del teatre 2017.

Es tracta d’una aproximació i un cas pràctic en l’aplicació de les eines i recursos coreogràfics a la creació artística en l’àmbit de la diversitat visual. El projecte incorpora la creació d’una peça de dansa així com l’elaboració de l’audiodescripció corresponent i compta amb la col·laboració de dues persones amb discapacitat visual afiliades de l’ONCE, que s’encarreguen de portar a l’escenari la peça de dansa, i també de Carmen Gómez, alumna de Coreografia de l’Institut del Teatre.

Mirall dins un mirall és un dels projectes guanyadors de les Beques d’Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del teatre 2017 i se centra en la capacitat de creació individual i col·lectiva, buscant la implicació i el compromís, i deixant de banda qualsevol virtuosisme o requisit tècnic en el moviment que es pugui associar de manera habitual a la dansa. Contràriament, es dóna valor a cada petit gest i s’omple de significat a través de la presència i de la mateixa vivència. El treball realitzat vol ser una pràctica activa d’ampliació de la percepció a través dels sentits, trobant diferents maneres “d’escoltar-los” amb més precisió i transferint aquesta informació al cos.

El projecte, que l’institut del Teatre i l’ONCE valoren molt positivament, es va iniciar el setembre del 2017 i finalitzarà el juny del 2018. La primera mostra del procés, oberta al públic, es va dur a terme en la segona edició del Festival Simbiòtic 2017, un festival que aposta per la creació contemporània i la inclusió sota el lema “Tots som animals simbiòtics” i que té com a objectiu promoure la cooperació entre totes aquelles persones responsables en la construcció d’unes arts escèniques accessibles per a tothom.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x