Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre de Vic participa en una prova pilot per apropar la dansa i el teatre a les escoles

Comparteix

31.1.2018

Classes de dansa escoles Vic

Les aules de l’Institut del Teatre de Vic acullen des de principi del curs escolar a alumnes des de 3r de primària fins a 3r d’ESO. Són nois i noies de catorze centres educatius de la ciutat de Vic que participen en una prova pilot que vol apropar les arts escèniques a l’àmbit escolar. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament entre l’Institut del Teatre de Vic i l’Ajuntament d’aquesta ciutat segons la qual s’incorpora la pràctica del teatre i la dansa en el currículum escolar a través de l’assignatura d’educació física, i en horari lectiu. En concret, els alumnes fan una sessió a la setmana durant un trimestre en què treballen diferents aspectes artístics vinculats al moviment i a la interpretació. Fins ara han participat en el projecte un total de 300 alumnes. Les classes estan impartides per professionals docents i pedagogs de l’àmbit de les arts escèniques.

La bona acollida de la prova pilot fa pensar que s’ampliarà en properes edicions. I és que per sobre de tot, els participants destaquen com a molt positiu el fet que es treballi la manera d’expressar-se dels alumnes a través del moviment, i alhora es potenciïn valors com el treball en equip i l’autoestima.

Participants de primària i ESO

Durant el primer trimestre del curs han participat els alumnes de 6è de primària de l’escola Dr. Salarich, els de 3r de primària de l’escola Guillem de Mont-Rodon, els de 4t de primària de l’escola Santa Caterina de Siena, els de 5è de primària de l’escola Vic Centre, i els de 4t de primera de l’Escola de Sentfores.

Durant aquest segon trimestre, hi passaran alumnes de 4t de primària de La Sínia, de 3r d’ESO de l’escola FEDAC Vic-Pare Coll, de 3r d’ESO de l’Institut de Vic i de 2n d’ESO del Col·legi l’Escorial de Vic.

Pel tercer trimestre, s’espera que hi participin alumnes del Sagrat Cor, de Sant Miquel dels Sants, de l’Institut La Plana, de l’Andersen i de l’escola Estel. 


Continguts relacionats

  • Classes de dansa i teatre escoles Vic

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x