Logo Institut del Teatre

Portem la passió per la dansa a les escoles de Barcelona

Comparteix

30.1.2018

Tot Dansa 2015. Foto Arnau Macià

Els dies 7 i 8 de febrer l’Institut del Teatre rebrà la visita d’alumnes de primària i batxillerat de diferents escoles i instituts de Barcelona que venen a descobrir el poder de la dansa. Són els participants de Dansa Ara i Tot Dansa, dos projectes educatius impulsats per l’Ajuntament de Barcelona que s’adrecen als estudiants de primària i de batxillerat respectivament.

En concret, Dansa Ara, iniciat l’any 1993, vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània. El projecte consta d’una fase d’aprenentatge d’un repertori de danses amb el professorat al centre educatiu i posteriorment  els alumnes participen a una jornada de dansa al Palau Sant Jordi, el 17 d’abril, ballant les diferents coreografies que han estat aprenent.

Dins d’aquest projecte, 1.120 nens i nenes de 32 escoles amb 103 professors visitaran el 7 i 8 de febrer al matí el Teatre Ovidi de l’Institut del Teatre per veure ballar els alumnes del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i IT Dansa. Les actuacions inclouen diverses peces de dansa clàssica, contemporània i espanyola a càrrec dels alumnes del CPD i finalitzaran amb “Minus 16” d’Ohad Naharin interpretada per IT Dansa.

El 7 de febrer a la tarda, el Teatre Ovidi rebrà la visita dels centres participants al projecte Tot Dansa, creat fa més de 18 anys amb l’objectiu de donar a conèixer al públic jove des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània.

Aquest projecte, que compta amb la col·laboració del Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, també té una primera fase on una quinzena de professors dels 6 centres participants ensenyen la coreografia creada per Joâo Lima a prop de 160 alumnes, i posteriorment es mostra el resultat final en una gala el 23 de maig al Mercat de les Flors.

En aquest projecte també col·laboren tres professors del Conservatori Superior de Dansa (CSD), Cecília Colacrai, Mireia de Querol Duran i Olga Álvarez Montaner que donen suport al coreògraf ensenyant la coreografia als professors.

El 7 de febrer, els alumnes podran gaudir de diverses peces de dansa clàssica, contemporània i espanyola ballades pels alumnes del Conservatori Professional de Dansa  i d’IT Dansa que també interpretarà “Minus 16”.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x