Logo Institut del Teatre

Engeguem la col·lecció «Converses» amb un llibre d’homenatge a l’artista Iago Pericot

Comparteix

30.1.2018

Portada del llibre Iago Pericot. La llibertat de crear i viure

Sota el títol «Converses», l’Institut del Teatre posa en marxa una nova col·lecció de llibres que té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. La col·lecció arrenca amb un personatge de gran carisma com és Iago Pericot, escenògraf, pintor, gravador, director d’escena, i en definitiva, un artista transversal i polifacètic que va exercir com a professor i director del departament d’espai escènic a l’Institut del Teatre durant més de 20 anys. El llibre, Iago Pericot. La llibertat de crear i viure, de Guillem-Jordi Graells, es presentarà el dijous 8 de febrer, a les 18 h, a l’Espai Scanner de l’Institut del Teatre, amb la presència de l’autor i del mateix Pericot. L’acte, concebut com un homenatge a la trajectòria de Pericot, inclourà també la presentació del documental Iago Pericot. La conquesta de la innocència, dirigit per Albert Folk i produït per Batabat.

Durant l’homenatge intervindran Magda Puyo, directora general de l’Institut del Teatre, i Carles Batlle, director de Serveis Culturals de l’Institut.

Una conversa distesa

L’activitat artística i teatral de Pericot, així com la seva experiència en l’àmbit de la pedagogia seran algunes de les qüestions que l’artista explicarà durant l’acte. I ho farà en el marc d’una conversa distesa que serà conduïda per Montse Amenós, cap de l’Especialitat d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), i en la qual també intervindran els escenògrafs Paco Azorín i Pep Duran, el dramaturg Roger Bernat, i l’exprofessor de l’Institut del Teatre, Ignasi Font.

Amb la publicació del llibre sobre Iago Pericot, s’inicia un projecte editorial nou a l’Institut del Teatre que aquest mateix any 2018 s’incrementarà amb nous volums sobre altres figures de pes en les arts de l’espectacle català. Amb tot, la finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x