Logo Institut del Teatre

La ballarina i professora Belén Cabanes actuarà als Jocs Olímpics de Corea del Sud

Comparteix

15.1.2018

Belén Cabanes

La Belén Cabanes, responsable del departament de dansa espanyola i professora del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, està a punt de viure una nova aventura professional que la portarà fins a Corea del Sud a ballar i interpretar amb les castanyoles. I és que la Belén ha estat convidada pel Ministeri de Cultura, Esports i Turisme de Corea del Sud amb motiu dels Jocs Olímpics d’Hivern que tindran lloc a Pyeongchang del 9 al 25 de febrer. De fet, ella és l’única artista de l’estat espanyol que participarà en les activitats culturals organitzades al voltant dels Jocs en els dies previs a la inauguració. Segons ens ha explicat, està molt contenta de poder viure “aquesta nova experiència, la qual em fa molta il·lusió, i em sento molt agraïda que hagin pensat en mi, encara que també estic nerviosa per la responsabilitat que suposa”.

La Belén actuarà el 30 de gener i el 2 de febrer en el marc del festival de música de Pyeongchang amb dues coreografies que ha creat especialment per a l’ocasió en què combina la dansa i les castanyoles. De fet, compartirà escenari amb un quartet de violoncels interpretant plegats les peces Boléro, de Maurice Ravel, i Requiebros, de Gaspar Cassadó. En la primera peça tindrà més pes la dansa, mentre que en la segona, les protagonistes seran les castanyoles. Pel que fa al disseny dels vestits que lluirà, aquests són una creació de la professora de plàstica de l’EESA/CPD de l’Institut del Teatre, Blanca Ferré.

Aquesta no és la primera vegada que Belén Cabanes actua a Corea del Sud. Fa tres anys hi va anar com a intèrpret de dansa espanyola de la mà del violoncel·lista Lluís Claret per participar en un festival. Precisament, arran d’aquella actuació ha estat que els organitzadors dels actes culturals al voltant dels Jocs Olímpics han pensat en ella. El viatge cap a Corea del Sud l’emprendrà a finals de gener, per tal de tenir uns dies per assajar abans de les actuacions.

La Belén es va titular al Reial Conservatori Professional de Dansa Mariemma de Madrid i va fer la revàlida superior del Mètode de castanyoles de concert Emma Maleras. A més, és graduada en Pedagogia de la Dansa al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. Va començar a exercir com a professora de dansa a l'Institut del Teatre l'any 2003.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x