Logo Institut del Teatre

Iniciem la segona fase del projecte Dansa en Xarxa. Inscripcions obertes

Comparteix

15.1.2018

Dansa en Xarxa

Dansa en Xarxa és un programa que pretén afavorir la comunicació i la interrelació entre el Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) de l’Institut del Teatre i les escoles de dansa del país.

El programa es duu a terme de setembre a juliol amb diverses activitats adreçades tant als alumnes que volen aprofundir en els estudis de dansa com als docents de les escoles.

Aquest mes de gener s’obre el període d’inscripcions per diverses sessions gratuïtes adreçades a alumnes interessats en aprofundir en els estudis de dansa o que vulguin presentar-se a les proves d’accés de l'Institut del Teatre.

Les sessions es duran a terme els dies 17 i 24 de febrer i el 3 de març. Cada sessió es dedicarà a una de les especialitats que s’imparteixen al Conservatori Professional de Dansa: clàssica, contemporània i espanyola, i es farà un simulacre de prova del nivell d’entrada a 1r, 2n i 3r curs de l’especialitat triada de forma totalment gratuïta.

Els docents que acompanyin els alumnes podran visualitzar les classes, i podran gaudir d'un espai de diàleg amb els/les docents del Conservatori que fan d’observadors/es de la classe treballada.

Aquestes classes pretenen ser un ajut i orientar els alumnes i els seus mestres sobre el nivell dels ballarins, així com sobre l'especialitat que els interessa, però en cap cas tenen valor com a prova d’accés.

Les inscripcions es fan mitjançant aquest formulari.  El límit d'inscripció per a cada especialitat es tancarà el dijous anterior a la realització de la classe. 

Èxit de la primera fase del projecte

La primera fase del programa Dansa en Xarxa es va realizar entre els mesos d’octubre i novembre i va consistir en sis masterclass de les tres especialitats de dansa adreçades als alumnes a partir de 7-8 anys de les escoles de dansa d'arreu de Catalunya.

Les masterclass es van fer a Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona i van participar-hi prop de 350 alumnes de 38 escoles de dansa de Catalunya.

L'objectiu d'aquestes sessions, que també són gratuïtes, és difondre els ensenyaments professionals de dansa de l'Institut del Teatre (l'escola integrada de secundària i batxillerat amb el grau professional de dansa), així com els estudis superiors que s'imparteixen al centre i les sortides professionals que poden tenir els estudiants.

Formació Dansa en Xarxa

L’altra pota d’aquest programa és la formació i sorgeix de la demanda de diverses escoles de posar en comú les eines pedagògiques que ens ajuden a enfocar la docència de la dansa.

Aquesta formació es duu a terme de novembre a febrer en sis sessions en diferents nivells en dissabtes: tres hores de formació, dues amb alumnes i els seus docents, i la tercera dedicada al diàleg i consultes només amb els docents.

Actualment ja s’han dut a terme la meitat de les sessions i enguany hi participen 104 inscrits entre infants i docents de les escoles. El curs té un cost econòmic de 135 € per als participants + 17 € d’assegurança, tant per als docents com per als alumnes que hi assisteixin.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x