Logo Institut del Teatre

Iniciem el 2018 amb noves activitats

Comparteix

7.1.2018

Activitats de gener

A l’Institut del Teatre iniciem de nou les classes després de les vacances de Nadal carregats d’energia per encarar el nou trimestre i també tenim programades diferents activitats culturals obertes al públic.

Per començar, aquest diumenge 14 de gener l’alumne de coreografia del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Paloma Muñoz, presenta el seu treball final de carrera “La piel vacía”, una coreografia que va ser finalista del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2016. La podreu veure a les 19h al Teatre Ovidi Montllor. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament de la sala i cal recollir les entrades a taquilla des de dues hores abans que comenci la funció.

La setmana que ve es duran a terme tres presentacions de llibres. Dilluns 15 de gener a les 16h serà el torn d’ "Alliberar la veu natural. L'imaginari i l'art de la pràctica de la veu i el llenguatge" de Kristin Linklater, amb traducció de Lluïsa Sala. El llibre llibre presenta una visió lúcida de la veu humana en el context de la comunicació i ofereix una progressió d'exercicis per alliberar i reforçar la veu (com a instrument humà i com a instrument de l'actor). La presentació anirà a càrrec de la traductora, a l’espai Scanner.

Dimecres 17 de gener l'auditori acollirà dues xerrades. A les 10.30h, el Departament d’Humanitats de l’EESA-CPD ha convidat Carme Junyent, professora de la Universitat de Barcelona i especialista en l’àmbit de l’antropologia lingüística, que ens parlarà de la qüestió de gènere no marcat, desdoblament i l’ús del femení genèric. A les 12h, el dramaturg, teòric, traductor i professor de l'Acadèmia Paolo Grassi a Milà Davide Carnevali oferirà una xerrada adreçada a alumnes i personal docent. Les seves obres, com ara Variacions sobre el model de Kraepelin, Sweet Home Europa Retrat de dona àrab que mira el mar, han estat estrenades els últims anys arreu del món. Aprofitarem l’acte per presentar el seu assaig “Forma dramática y representación del mundo en el teatro europeo contemporáneo” coeditada per l'lnstitut del Teatre i l'editorial Paso de Gato. L’acte, que es durà a terme en el context de l’assignatura “Estructures i procediments del drama contemporani” de l’especialitat d’Escenificació i dramatúrgia de l'ESAD, serà obert a tothom qui hi vulgui assistir.

Finalment dijous 18 de gener a les 12h i dins els actes que l’Institut del Teatre durà a terme aquest any per homenatjar la figura del dramaturg Josep M Benet i Jornet, es presenta a l’Auditori de l’Institut “Papitu. El somriure sota el bigoti”, escrit per Carlota Benet. Es tracta d’una obra publicada per Grup 62, en què la filla de Benet i Jornet repassa la vida del seu pare des de la infància fins a l’aferrissada lluita que manté amb l’Alzheimer des de fa uns anys.

Coincidint amb la presentació d’aquest llibre, a l’entrada de l’Institut del Teatre es podrà veure la reproducció del passadís de casa de Josep Maria Benet i Jornet, on l’autor té exposada una col·lecció de cartells de les diferents representacions que s’han fet arreu dels seus textos. Aquesta reproducció serà un tast de la nova exposició que es podrà veure al vestíbul de l’Institut del Teatre  a partir del 15 de febrer, dedicada a l’autor.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x