Logo Institut del Teatre

Mai t’oblidarem Carles Santos

Comparteix

5.12.2017

Presentació al TNC d'Esquerdes Parracs Enderrocs

Carles Santos, pianista, compositor i artista multidisciplinar natural de Vinaròs (Baix Maestrat) ha mort aquest dilluns 4 de desembre a l’edat de 77 anys a la seva localitat natal. Qui fou director de la primera edició d’IT Teatre, la companyia de graduats en arts escèniques de l’Institut del Teatre en el curs 2016-2017 junt amb Jordi Oriol, ens ha dit adéu massa aviat, i des de l’Institut del Teatre lamentem profundament la seva mort i ens sumem al dolor de la seva família i amics que, com nosaltres, admirem el seu talent, la seva personalitat i la seva increïble capacitat per crear, transgredir i mai deixar indiferent ningú amb les seves obres.

Precisament, al maig d’aquest any 2017 es va estrenar al TNC el muntatge Esquerdes Parracs Enderrocs, a partir de textos de Joan Brossa. Va ser el primer gran projecte d’IT Teatre, sota la direcció de Carles Santos i Jordi Oriol, amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el qual també es va poder veure als teatres dels centres de Vic i Terrassa de l’Institut del Teatre. Carles Santos va dir en aquell acte que «gent com Brossa obren portes» i que «no és cert que Brossa no s’entengui. El problema de Brossa són els que fan un problema de la seva obra».

Al llarg de la seva intensa carrera, Santos va acumular diversos guardons com ara els Premis Nacionals de Composició i Teatre de Catalunya, el Premi Nacional de Música (en la modalitat de composició) del Ministeri de Cultura espanyol, el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional, la Creu de Sant Jordi, i fins a una dotzena de Premis Max a les arts escèniques, entre d’altres.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x