Logo Institut del Teatre

Inaugurat el III Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades

Comparteix

17.11.2017

Inauguració III Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades

Convençuts que l’art és essencial i indispensable per a la formació integral de la persona, avui l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre inaugura el III Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades, dedicat en aquest cas a l’educació.

Durant dos dies l’Institut del Teatre es converteix en un espai on compartir experiències i coneixement entorn al paper de l’educació en les arts escèniques a través de xerrades, tallers i espectacles de la mà de pedagogs, actors i directors de teatre, entre altres.

La directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha inaugurat les jornades destacant el breu però intens recorregut que porta fent l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades i la il·lusió per treballar durant aquests dos dies al voltant de la capacitat transformadora de les arts en grups o comunitats socials.

En aquest sentit, Puyo ha destacat que l’art és essencial per la formació integral de la persona i que l’educació es duu a terme al llarg de la vida. La directora de l’Institut del Teatre ha anat més enllà i pregunta si és possible que existeixi un model educatiu sense les arts, i destaca el paper de l’Institut del Teatre en la formació i transferència del coneixement.

El diputat delegat d’educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet ha remarcat el fet que és posi a la persona com a centre de l’aprenentatge i la necessitat d’incorporar a l’educació altres llenguatges com són el llenguatge visual o el moviment. També ha recordat el paper que desenvolupa el món local en el desenvolupament dels ensenyaments artístics a través dels centres educatius municipals de música o dansa.

Per últim, el gerent de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona Jordi Plana, ha agraït que aquest any el fòrum es centri en l’educació, especialment en uns moments on l’educació ha esdevingut el centre de la discussió política i ciutadana. Per Plana educar no és només transmetre coneixements sinó donar eines personals i socials, estimular el pensament i generar consciència.  Afegeix que s’ha de connectar amb l’experiència i per això les arts escèniques són un marc d’aprenentatge immillorable perquè ens ajuda a ser més competents.

El III Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades ha començat amb una activitat de dinamització a càrrec de Neus Fernàndez, directora de Perkimba. Després dels parlaments inaugurals, Maria Acaso, ha fet la lliçó inaugural titulada “De la pedagogia del cerebro a la pedagogia del cuerpo”. Aquesta tarda es duran a terme els tallers dirigits per Didier RuizWilfried Van PoppelSanti Serratosa i Andreu Martínez i el treball d’avaluació a càrrec de  Xavier Úcar, Catedràtic de Pedagogia Social de la UAB.

Podeu consultar el programa sencer  i tota la informació al web de l'Observatori

Podeu veure les imatges de la inauguració al Facebook

 


Continguts relacionats

  • Vídeo resum inauguració III Fòrum

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x