Logo Institut del Teatre

Arriba el Festival IF Barcelona 2017 a l’Institut del Teatre

Comparteix

8.11.2017

IF Barcelona. Les veus de Txernobil

El divendres 10 de novembre es representa “Les veus de Txernòbil” i s’ofereix una mostra de treballs.

Del 9 al 19 de novembre es duu a terme a diferents espais de la ciutat comtal IF Barcelona 2017, festival del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles.

Un any més l’Institut del Teatre hi col·labora amb diverses activitats. L’acte central es farà aquest divendres 10 de novembre a la tarda, amb l’espectacle de creació col·lectiva Les veus de Txernòbil”, que es podrà veure al Teatre Estudi  a les 18.30h. Es tracta d’un itinerari de teatre visual a partir del taller dels alumnes de tercer curs d’interpretació i d’escenografia de l’Escola d’Art Dramàtic (ESAD) dirigit per Joan Cusó i amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola Superior de Tècniques de l’Espectacle (ESTAE).

Paral·lelament es podrà veure en diverses pantalles instal·lades al vestíbul, la mostra de treballs en residència The Library of Ourselves del col·lectiu interdisciplinari BeAnotherLab, la instal·lació performativa Bwana Devil 3 de David Espinosa, Objecte ficció d’Enric Farrés, Cases per habitar i escoltar de Xesca Salvà.

La Sala Scanner de l’Institut del Teatre també presentarà el resultat del taller  We Wood: dansa d’objectes que s’ha dut a terme aquests dies amb la ballarina i coreògrafa Federica Porello i Xavi Moreno i Marinae Brois. Les persones inscrites han treballat durant set dies en un laboratori pensat com un espai creatiu on s’ha posat en diàleg la dansa i la manipulació d'objectes.

L'horari de les activitats del divendres 10 és el següent: 

  • De 17 a 21h, Presentació dels treballs de Xesca Salvà, Cases, i David Espinosa al vestíbul.
  • 17.45h Federica Porello. We wood. Sala Scanner.
  • 18.30h Companyia Poticua. Les veus de Txernòbil. Taller de creació de l’IT. Teatre Estudi.
  • 19.45h  BeAntoherLab: processos de recerca i generació de narratives amb Library on Ourselves i The machine to be Another. 


IF Barcelona

El Festival IF Barcelona reuneix una mostra àmplia dels últims desenvolupaments en els àmbits de les arts escèniques, d’àmbit nacional i internacional, que conformen el sector del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles. Una forma artística molt àmplia i dinàmica que es troba en continua renovació i en relació transversal amb diferents disciplines, llenguatges i àmbits de la creació́ actual.

L’edició 2017 vol seguir explorant la relació entre l’objecte simbòlic i la matèria així com el límit de la percepció a través de la creació de sentits i realitats que van més enllà d’allò que és aparent. D’altra banda, es mostrarà els resultats del primer bienni de festival (2016-2017) a través de l’estrena dels processos de creació́ incubats, gestats i presentats prèviament a l’edició anterior del festival. Durant els dies del festival, entre altres activitats i espectacles, es podrà veure el treball dels cinc artistes i companyies que han participat en les residències de treball al Centre Arts Santa Mònica, coproduïdes amb IF Barcelona; cinc projectes que van ser exhibits en la seva fase de treball en procés la passada edició del festival i que aquest any podrem veure finalitzades.

Les activitats i els espectacles programats a l’IF 2017 es vertebraran en diversos espais de la ciutat i l’àrea metropolitana: l’Institut del Teatre, el Centre d’Arts Santa Mònica i diversos espais de Santa Coloma de Gramenet.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x