Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa en diversos esdeveniments formatius de teatre a Milà i Bogotà

Comparteix

2.11.2017

L'Institut del Teatre, a Bogotà i Milà_octubre 2017

LEscola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre ha participat aquest mes d’octubre en dos esdeveniments de caire pedagògic i formatiu a Milà (Itàlia) i a Bogotà (Colòmbia) relacionats amb el món del teatre i impulsats per escoles dedicades a les arts escèniques. 

D’una banda, del 23 al 29 d’octubre, el professor del Departament de Dramatúrgia, Escenificació i Coreografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), Roberto Romei, va assistir a la segona edició del projecte d’art internacional Metropolis - Terre Promesse, impulsat per la Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi de Milà. Junt amb ell van participar els alumnes Lluc Aubach i Laia Bohigas, estudiants de 4t de Dramatúrgia i de Direcció de l’ESAD, respectivament. A l’estada es van presentar les 16 peces que han estat creades pels alumnes participants a l’esdeveniment, tots ells estudiants de direcció i dramatúrgia de països com Eslovàquia, República Txeca, Romania, Alemanya i Itàlia. Les peces, que giraven al voltant del tema de la migració, són el resultat de mesos de treball previ. Així, entre maig i juny, els alumnes i professors implicats en el projecte van participar en sessions de recollida d’idees, i posteriorment en la fase d’escriptura de les mateixes.  

D’altra banda, del 9 al 13 d’octubre, el cap de l’Àrea de Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), Enric Nolla, va assistir en representació de l’Institut del Teatre al XII Encuentro de escuelas de Teatro de Bogotà, esdeveniment que es va celebrar a la Casa del Teatro Nacional i en què van participar una dotzena d’universitats i escoles de teatre i al voltant de 250 persones. En el marc de la trobada es van organitzar diferents ponències de formació permanent per a docents i estudiants, així com tallers pràctics de creació teatral en grup al voltant de l’eix temàtic de l’esdeveniment, que duia per títol “De la dramatúrgia a l’escena”. Precisament, el professor de l’ESAD, Enric Nolla, va conduir la xerrada “De la dramatúrgia a l’escenificació. Aspectes pedagògics” i va participar com a dramaturg en un taller per ajudar un grup d'estudiants a crear una peça, que finalment es va presentar al final de l'esdeveniment. Fruït de la participació a Bogotá, l’Institut del Teatre es planteja formar part de la RET (Red de Escuelas de Teatro), entitat que té l’objectiu d’establir canals de comunicació entre les institucions que ofereixen formació d’arts escèniques a Colòmbia, fomentant la creació d’espais de trobada d’àmbit acadèmic, així com intercanvis a nivell nacional i internacional.


Continguts relacionats

  • El professor Enric Nolla, a la XII Encuentro de Escuelas de Teatro de Bogotá
  • Metropolis, a Milà

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x