Logo Institut del Teatre

El projecte de dansa Re-Mou-te arriba amb força a l’Institut del Teatre

Comparteix

26.10.2017

Re-Mou-Te 2018

L’Institut del Teatre col·labora enguany en el projecte Re-Mou-te, impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i la Fundació SGAE amb l’objectiu d’apropar creadors de dansa de diferents generacions i posar en valor el llegar coreogràfic de Catalunya. En concret, el projecte vol fomentar la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punt de vista, els quals revisen conjuntament peces coreogràfiques ja creades per després presentar un nou treball. 

En la que és la tercera edició del Re-Mou-te, la peça que s’ha revisat és El Llibre Vermell de Montserrat, que la companyia Dart va estrenar a El Gran Teatre del Liceu el 1988 sota la direcció de Guillermina Coll, qui va ser alumna i professora de dansa clàssica de l’Institut del Teatre, així com assistent de la jove companyia IT Dansa i cap de l’especialitat de Pedagogia del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut. Coll també va rebre el Premi Nacional de Dansa de la Diputació de Barcelona i la Generalitat el 1987 i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2015. L’encarregat de revisar la peça ha estat Miquel Barcelona, qui té més de 15 anys d’experiència professional en el món de la dansa i les arts escèniques, i que actualment dóna classes de dansa contemporània a l’Institut del Teatre. La proposta de Barcelona és Pelegrins, la qual s’estrenarà el proper divendres 27 d’octubre, a les 20.30 h, a La Caldera Les Corts de Barcelona. En el marc de l’acte també es podrà veure un fragment del Llibre Vermell de Montserrat i es farà un col·loqui amb els coreògrafs i intèrprets dels dos espectacles. 

Re-Mou-te, a l’Institut del Teatre

El Re-Mou-te prendrà especial relleu a la seu de l’Institut del Teatre de Barcelona, on els dies 3 i 24 de novembre i 22 de desembre es duran a terme diferents activitats. Així, el 3 de novembre, de 12 a 15 h, hi ha prevista una xerrada al voltant del Llibre Vermell de Montserrat amb la seva creadora, Guillermina Coll. A més, aquest dia es podrà veure gratuïtament una petita mostra de la peça Pelegrins, de Miquel Barcelona. 

El 24 de novembre, de 12 a 15 h, es farà una trobada pedagògica amb Guillermina Coll, Miquel Barcelona i els intèrprets de Pelegrins. Per assistir cal reservar plaça a projectes@dansacat.org (preu: 7 €, en concepte d’assegurança). 

Tancarà el Re-Mou-te 2017 la funció de Pelegrins que es podrà veure a l’Institut del Teatre el 22 de desembre, a les 14 h, en una representació oberta a tothom (reserves a projectes@dansacat.org). 

Aquest és el primer cop que l’Institut del Teatre, a través del Conservatori Superior de Dansa, col·labora amb el projecte Re-Mou-te.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x