Logo Institut del Teatre

Cursos i activitats del Festival IF Barcelona 2017 a l'Institut del Teatre

Comparteix

25.7.2017

IF Barcelona 2017

Ja s’han iniciat les tasques d’organització del Festival IF Barcelona 2017, el Festival del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles que tindrà lloc entre el 9 i el 19 de novembre a la ciutat comtal i on l’Institut del Teatre col·labora acollint una part de la programació del festival i diferents activitats formatives.

En aquest sentit, la ballarina i coreògrafa Federica Porello, juntament amb Xavi Moreno i Marinae Brois,  presentaran el seu projecte We Wood a la sala Scanner de l‘Institut del Teatre el 10 de novembre. Les persones inscrites treballaran durant set dies en un laboratori pensat com un espai creatiu on es posarà en diàleg la dansa i la manipulació d'objectes. Aquest taller s’adreça tant a estudiants de dansa, com de teatre físic i visual, i així mateix als d'altres disciplines (tenint en compte sempre que la base del treball és el moviment).

Del 6 al 10 de novembre també s’oferirà el curs “Narratives de la realitat virtual”. A partir de l’experiència creativa de BeAnotherLab en el procés de La biblioteca de nosaltres (residència IF Barcelona 2016), i a través del dispositiu de La màquina de ser un altre, en aquest taller s’examinaran diverses situacions narratives sobre les quals es pugui elaborar una proposta escènica. Es tracta d'un recorregut real i de ficció al mateix temps amb la veu personalíssima de Lidia González Zoilo, una experimentació sobre el desplaçament, l'espai escènic, l'escriptura dramatúrgica i la percepció. El dia 10 també es mostrarà al públic el treball final.

El Teatre Estudi de l’Institut mostrarà l’espectacle “Les veus de Txernòbil”, un itinerari de teatre visual de la companyia Potcuia formada a partir del taller dels alumnes de tercer curs d’interpretació i d’escenografia de l’Escola d’Art Dramàtic (ESAD) i amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola Superior de Tècniques de l’Espectacle (ESTAE) dirigits per Joan Cusó.

El dia 10 de novembre diversos espais de l’Institut acolliran una mostra oberta al públic dels treballs dels cinc artistes i companyies residents a l’IF Barcelona durant 2016-2017. Així, es podrà veure The Library of Ourselves del col·lectiu interdisciplinari BeAnotherLab, la instal·lació performativa Bwana Devil 3 de David Espinosa, Objecte ficció d’Enric Farrés, Cases per habitar i escoltar de Xesca Salvà i  els resultats de les investigacions de Federica Porello We Wood.

IF Barcelona reuneix una mostra àmplia dels últims desenvolupaments en els àmbits de les arts escèniques, d’àmbit nacional i internacional, que conformen el sector del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles. Una forma artística molt àmplia i dinàmica que es troba en continua renovació i en relació transversal amb diferents disciplines, llenguatges i àmbits de la creació́ actual.

L’edició 2017 vol seguir explorant la relació entre l’objecte simbòlic i la matèria així com el límit de la percepció a través de la creació de sentits i realitats que van més enllà d’allò que és aparent. D’altra banda, es mostrarà els resultats del primer bienni de festival (2016-2017) a través de l’estrena dels processos de creació́ incubats, gestats i presentats prèviament a l’edició anterior del festival. Durant els dies del festival, entre altres activitats i espectacles, es podrà veure el treball dels cinc artistes i companyies que han participat en les residències de treball al Centre Arts Santa Mònica, coproduïdes amb IF Barcelona; cinc projectes que van ser exhibits en la seva fase de treball en procés la passada edició del festival i que aquest any podrem veure finalitzades.

Les activitats i els espectacles programats a l’IF Barcelona 2017 es vertebraran en diversos espais de la ciutat i l’àrea metropolitana: l’Institut del Teatre, el Centre d’Arts Santa Mònica i diversos espais de Santa Coloma de Gramenet.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x