Logo Institut del Teatre

Mercè Sampietro recull el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu 2017

Comparteix

18.7.2017

Collage premi

L'auditori de l'Institut del Teatre va quedar petit dilluns 17 de juliol a les 19.30h durant l'acte de lliurament del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu a l'actriu Mercè Sampietro. 

El Premi Margarida Xirgu, impulsat per l’Associació ADB (Associació Dramàtica de Barcelona) amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, s'atorga anualment des de 1973 per destacar la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina. 

En aquesta ocasió el jurat, format per 20 membres de diferents grups de teatre amateur de Catalunya, ha atorgat el premi a Mercè Sampietro per la seva interpretació en l'obra La senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda, presentada al TNC durant aquesta temporada i dirigida per Sergi Belbel. 

L'acte de lliurament del premi va estar presidit per l'alcalde del Molins de Rei, Joan Ramon Casal; la directora de l'Institut del Teatre, Magda Puyo; el president de l'Associació Dramàtica de Barcelona (ADB), Ignasi Roda; el sots-president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGATC), Josep Maria Porta; la dissenyadora de l'anell Xirgu 2017, Gemma López; la guardonada amb el Premi Memorial Margarita Xirgu 2016, Mónica López; i l'actor i dramaturg Manuel Veiga.

Entre el públic, també acompanyaven a la Mercè cares conegudes com les actrius Cesca Piñón, Montse Guallar, Lluïsa Castells o Carme Fortuny a més de la seva néta que no es van voler perdre aquest homenatge. 

La directora de l'Institut, Magda Puyo, va donar la benvinguda als assistents mentre que el president de l'ADB, Ignasi Roda, va recordar la figura de Margarida Xirgu i el per què d'aquest premi. Seguidament el sots-president de la FGATC, Josep Maria Porta, va llegir el veredicte del jurat on es proclama Mercè Sampietro guanyadora de la 43ena edició d'aquest premi i se li va fer entrega del diploma. 

La dissenyadora de l'anell Xirgu, Gemma López, va explicar com s'havia inspirat per dissenyar la joia, que porta dues gemmes i seguidament la guanyadora del Memorial de l'any passat, l'actriu Mónica López, va fer entrega de l'anell a Mercè Sampietro, que va declarar que li encanten els anells i estava molt emocionada per rebre tants regals. 

L'actor, dramaturg i amic personal de Mercè Sampietro, Manel Veiga, va cloure els parlaments destacant la trajectòria i personalitat de l'actriu catalana que, emocionada, va donar les gràcies per rebre aquest guardó, recordant els seus inicis en el món del teatre, a la Formiga Martinenca del Clot, i el seu pas per l'Institut del Teatre.  

Per concloure l'acte de l'auditori, els graduats de l'ESAD de l'Institut del Teatre Jaume Viñas, Julia Santacana i Martina Vilarasau van fer una lectura dramatitzada del text De com la Xirgu va arribar a la Mariana Pineda. Per acabar, es va fer un repàs fotogràfic a les 43 actrius que han rebut el premi, entre elles, Núria Espert, Anna Lizaran, Rosa Novell, Julieta Serrano, Mercè Arànega, Sílvia Bel o Carmen Machi, i seguidament els assistents es van dirigir a la plaça Margarida Xirgu, a la ronda de les actrius, on Mercè Sampietro va descobrir la placa dedicada i es va llegir un Singlot Poètic a càrrec d'Ignasi Roda.

 


Continguts relacionats

 • Mercè Sampietro a punt per rebre el premi
 • Convidats a l'acte de lliurament del Premi
 • Públic a l'auditori
 • Mercè Sampietro i Mónica López
 • Sampietro rep el veredicte del jurat on es proclama Mercè Sampietro guanyadora de la 43ena edició
 • Mónica López lliura l'anell de la Xirgu 2017
 • López, premi Margarida Xirgu 2016 i Sampietro, premi 2017 llueixen els respectius anells
 • Actuacio
 • Actuacio2
 • Merce Sampietro descobreix la placa del Premi Margarida Xirgu
 • Placa commemorativa a la ronda de les actrius
 • Ignasi Roda entrega un ram de flors del diputat de cultura Juanjo Puigcorbé a Mercè Sampietro

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x