Logo Institut del Teatre

Aquest estiu... llegeix teatre i dansa!

Comparteix

31.7.2017

Lectures d'estiu del personal IT

El personal de l’Institut ho té tot a punt per gaudir de les vacances d’estiu: la tovallola, el barret, el para-sol... i un bon llibre. Des de l’Institut del Teatre et recomanem les publicacions que hem editat en els últims mesos.

Si vols descobrir textos teatrals contemporanis, fes una ullada a la col·lecció Dramaticles que editem conjuntament amb l’Editorial Comanegra. Hi trobaràs textos de dramaturgs catalans com ara Estel Solé, Lluïsa Cunillé, Josep M. Miró, David Plana o Llàtzer Garcia, i també obres de repertori universal d’autors com ara de Luigi Pirandello, Harold Pinter o Jean Anouilh.

Si prefereixes llegir escrits teòrics sobre les arts escèniques, pots optar per la Teoria escènica d’Adrià Gual, editada en català conjuntament amb l’editorial Punctum i en castellà d’acord amb la Asociación de Directores de Escena de España.  També amb l’editorial Punctum, la Universitat Pompeu Fabra i la Université Paris-Sorbonne hem editat el llibre coordinat per Carles Batlle, Enric Gallén i Mónica Güell Drama contemporani: renaixença o extinció?, que reflexiona sobre la realitat de l’escriptura teatral en l’actualitat.

Un altre text imprescindible, sobretot per als dramaturgs, és Prohibido escribir obras maestras de José Sánchez Sinisterra, editat conjuntament amb l’editorial Ñaque. Es tracta d’una important recopilació de les propostes didàctiques, per a la pràctica i l’aprenentatge de la dramatúrgia textual, que Sanchis ha elaborat en tots els seus anys de trajectòria pedagògica.

En matèria de dansa i moviment, el professor de l’ESAD Raimon Àvila ha escrit Impulsos: Emoció i qualitat de moviment en l'intèrpret escènic, publicat a la col·lecció “Escrits teòrics” de l’Institut del Teatre/Diputació de Barcelona.

Componer el plural. Escena, cuerpo, política és un recull de converses i documents, textos de teoria política, sociològica i d’arts escèniques d’autors diversos, coordinats i editats per Victoria Pérez Royo i  Diego Agulló. Aquesta publicació és el sisè volum de la col·lecció Cos de Lletra, que coedita l’Institut del Teatre amb el Mercat de les Flors i Ediciones Polígrafa.

Els amants de la dansa i de les biografies no es poden perdre la publicació Anna Maleras, passió per la dansa una obra compilada i escrita per Jordi Fàbrega a partir d'entrevistes a coreògrafs, pedagogs, historiadors, amics i col·laboradors d'Anna Maleras, i també amb testimonis de persones rellevants del món de la dansa i de la cultura.

Tota la informació dels nostres llibres la pots consultar al web de publicacions de l’Institut del Teatre. Els volums els pots trobar a les biblioteques de l’Institut del teatre, o comprar-los a la llibreria de la Diputació de Barcelona o a les respectives editorials implicades.

No t’oblidis de posar un llibre a la teva maleta i bones vacances!!


Continguts relacionats

  • Aquest estiu llegim teatre i dansa
  • Lectures d'estiu

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x