Logo Institut del Teatre

Felicitem els graduats de l'Institut del Teatre, premis BBVA de teatre 2017

Comparteix

23.5.2017

Finalistes Premi BBVA Teatre 2017

Quatre espectacles formats per graduats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) de l'Institut del Teatre, L'empestat, Cúbit, All In i Les dones sàvies, han estat guardonats amb el 17è Premi BBVA de Teatre

L'obra guanyadora ha estat L'empestat, del graduat en direcció i dramatúrgia Jordi Oriol i la companyia Indi Gest, espectacle dirigit per Xavier Albertí. El jurat del premi ha destacat "el risc de la posada en escena, la qualitat i la gran professionalitat d’una obra amb una factoria impecable”. Valorat en 20.000 euros, el premi ofereix a l'espectacle guanyador una gira per Catalunya de 6 representacions a diferents teatres incloent la participació al Festival Temporada Alta 2017. 

El jurat del premi també ha concedit una menció especial a l’espectacle All in, de la companyia de graduats Atresbandes mentre que els graduats Ricard Farré i Enric Cambray han rebut el premi de millors actors per l'obra Les dones sàvies, una comèdia de Molière amb dramatúrgia del professor de l'ESAD Lluis Hansen. D'altra banda, l'actriu també formada a l'Institut del Teatre Anna Azcona, ha rebut el premi a millor actriu per Cúbit, l'espectacle de la companyia de graduats La Ruta 40 que actualment es pot veure al Teatre Lliure de Barcelona. 

En aquesta 17ena edició s'han presentat 60 espectacles dels quan s'han escolllit 6 com a finalistes: 'Assaig T4’, de Tràfec Teatre; ‘Cúbit’, de La Ruta 40; ‘Requiem for Evita’, de La Companyia Local; ‘L’Empestat’, d’Indi Gest; ‘All In’, d’Atresbandes i ‘Les dones sàvies’. Totes elles es van poder veure durant quatre caps de setmana dels mesos de març i abril a Torroella de Montgrí, Valls, Manlleu, Tàrrega, Calldetenes i Martorell. 

El jurat del premi el formen l’actriu i membre de l’AADPC, Amàlia Sancho; el dramaturg, guionista i director teatral, David Plana; el programador del festival Temporada Alta, Narcís Puig; el programador del teatre Atrium de Viladecans, Jaume Antich i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

La cerimònia d'entrega dels premis es va dur a terme el dilluns 22 de maig a l'Atlàntida de Vic.

El Premi BBVA de Teatre està organitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i  BBVA CX té per objectiu donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x