Logo Institut del Teatre

José Sanchis Sinisterra, Harold Pinter i David Plana, protagonistes de les darreres novetats editorials de l’Institut del Teatre

Comparteix

3.4.2017

Sanchis Sinisterra, Pinter i Plana, novetats editorials de l'Institut del Teatre

L’Institut del Teatre, continua consolidant-se com a referent de l’edició de textos sobre arts escèniques i presenta tres noves publicacions de caire ben diferent: la primera és el manual de dramatúrgia textual Prohibido escribir obras maestras, del director teatral i exprofessor d’aquesta casa José Sanchis Sinisterra; la segona és un volum doble que inclou Vells temps i Cendres a les cendres, del Nobel de literatura Harold Pinter; i la tercera, Els encantats, de David Plana, obra guanyadora del Premi Frederic Roda 2015.

Prohibido escribir obras maestras és un text teòric molt esperat, coeditat per l’Institut del Teatre amb Ñaque Editora, que recopila les propostes pràctiques de dramatúrgia textual de José Sanchis Sinisterra en la seva faceta com a pedagog d’intèrprets i dramaturgs.

Amb Vells temps (Old Times) i Cendres a les cendres (Ashes to Ashes), la col·lecció Dramaticles de repertori teatral, coeditada per l’Institut del Teatre i Editorial Comanegra, mostra l’evolució creativa de Harold Pinter al llarg de 25 anys: el primer text, del 1971, presenta el conflicte que provoca en un matrimoni la visita d’una antiga amiga; al segon, escrit l’any 1996, es planteja el diàleg entre un home i una dona al voltant d’un antic amant. Totes dues peces han esta traduïdes per Joan Sellent i les contextualizen un pròleg, a càrrec de Carlota Benet, i un apèndix, de Mireia Aragay.

Els encantats, obra amb què David Plana va guanyar ex aequo el Premi Frederic Roda, constitueix un retrat de les conseqüències del trencament d’una família, que explora la complexitat de les relacions entre pares i fills. Un pròleg de Jordi Julià i el text “Els fills bords”, del mateix Plana, complementen aquest volum que, com l’anterior, forma part de la col·lecció Dramaticles, en aquest cas de dramatúrgia contemporània.

Trobareu més informació d'aquests títols al web de Publicacions de l'Institut del Teatre. Així mateix, podeu comprar aquestes novetats a la Llibreria de la Diputació de Barcelona i també als webs dels coeditors respectius: www.naque.es i comanegra.com.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x