Logo Institut del Teatre

Celebrem el Dia de la Dona

Comparteix

8.3.2017

Dia Internacional de la Dona 2017

L’Institut del Teatre s’afegeix a l’aturada mundial de reinvidicació pels drets de les dones, que tindrà lloc a l’atri el 8 de març entre les 12.00 i 12.30 hores.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona commemora el 8 de Març, Dia Internacional de les dones, amb una campanya que posa l’accent en l’empoderament femení com a una de les claus per la consecució d’una societat més justa en què dones i homes es puguin desenvolupar en plena llibertat.

Per a la superació de les desigualtats de gènere és necessari fer emergir els sabers femenins i que impregnin la societat per tal de marcar la diferència en tots els espais públics i privats de la vida: llars, art i cultura, món laboral, mitjans de comunicació, política, sexualitats i afectes, esports i lleure, entre d’altres.

D'altra banda, els alumnes del Conservatori Professional de Dansa, ofereixen aquest matí a les 12h i a les 12.30 un espectacle de dansa al saló central del Palau Güell, on la Direcció del Palau Güell ha organitzat a les 19.30h la conferència gratuïta "Maria Lluïsa Güell i Lluïsa Vidal. El paper de la dona en la pintura i la cultura de finals del XIX i primers del XX", a càrrec de Consol Oltra, experta en Lluïsa Vidal. 

La conferència estarà dedicada a la pintora Lluïsa Vidal, que va ser amiga de Maria Lluïsa Güell, artista polifacètica, filla de l'empresari industrial i mecenes Eusebi Güell. A través de la figura d'aquestes pintores es parlarà de les dones de principi del segle XX i de la tasca que van dur a terme per desenvolupar una professió escollida per elles mateixes. Figures com Francesca Bonnemaison, Carme Karr, Dolors Monserdà i moltes altres que van ser plenament conscients de la importància de la formació femenina i cadascuna d'elles va treballar en el seu àmbit per aquesta finalitat.

Aquesta activitat forma part de la programació d'actes establerts en el marc de l'exposició Maria Lluïsa Güell, pintora que es pot veure a l'espai de la cotxera fins al 17 de maig i que compta amb una quarentena d'obres d'aquesta artista.

L'activitat és gratuïta. Cal fer la reserva a través de telèfon 934725775 o bé a través del correu electrònic palauguell@diba.cat. Entrades limitades per motius de conservació i preservació. L'obertura de portes es farà a les 19.15 h.

Més informació a la web del Palau Güell

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x