Logo Institut del Teatre

Conversa entre professionals a l’entorn de les noves tendències del relat audiovisual

Comparteix

17.2.2017

Postgrau audiovisual rodatge

IT Estudis de Postgrau de l’Institut del Teatre organitza una conversa entre professionals a l’entorn de les noves tendències del relat audiovisual, que tindrà lloc aquest dimecres, 22 de febrer a les 16h, a l’Espai Scanner de l’Institut del Teatre (Pl. Margarida Xirgu, s/n. Barcelona). L’accés a la xerrada, moderada pel director teatral Pere Riera, és lliure fins a completar l’aforament de la sala i no cal inscripció prèvia.

La taula rodona comptarà amb la participació d’actors, directors i guionistes com:

Entre tots, donaran respostes a qüestions com ara quines són les especificitats narratives del relat cinematogràfic i audiovisual, quina aportació pot fer el dramaturg teatral al llenguatge fílmic, com ha evolucionat el discurs de les ficcions televisives, o com les noves tecnologies condicionen el treball dels creadors. Així mateix, aquests professionals en actiu abordaran les particularitats de la direcció d’actors en el llenguatge audiovisual, la participació de l’actor/actriu en l’escriptura del guió i la construcció del personatge o la figura del show runner: autor/productor executiu. A la xerrada no s’oblidaran tampoc de repassar el funcionament dels processos de selecció d’actors i actrius dins el llenguatge audiovisual, els resultats d’audiència o la política de programació de cadenes de televisió i productores.

Aquesta activitat s’emmarca dins del nou postgrau que ofereix l’Institut del Teatre, Actors i Guionistes per l’Audiovisual. Trànsit pràctic per un rodatge de cinema i TV organitzat gràcies a la col·laboració de l’AISGE, SGAE, Diagonal TV, Antaviana Films i ara també l’ESCAC, que hi col·labora aportant equipament i les instal·lacions de Terrassa. El postgrau s’adreça a intèrprets, dramaturgs i guionistes, titulats o no, interessats a rebre una formació específica sobre la interpretació i el guió en l’audiovisual de ficció de forma pràctica. La formació s’estructura en 11 mòduls. Es durà a terme de forma presencial durant 8 setmanes amb un total de 17 sessions de treball on es reproduirà un rodatge de cinema i un de televisió. Les inscripcions al postgrau estan obertes fins al 13 d'abril.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x