Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre col·labora al Festival Llum de Barcelona

Comparteix

2.2.2017

Institut teatre 1ouktopos 5

Per segon any consecutiu, l’Institut del Teatre col·labora amb el Festival Llum Barcelona que es duu a terme del 10 al 12 de febrer a Barcelona en motiu de les Festes de Santa Eulàlia.

Els alumnes de l’assignatura “projecte d’autor” de l’especialitat d’escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Albert Ventura, Núria Vila, Marta López, Eva Mª Enriquez, Macarena Palacios, Helena Lucas i Oriol Corral presenten el projecte OUK-TOPOS al Pati de l’Ateneu de Barcelona

Ouk-topos parla d’un lloc, d’una ciutat inexistent que representa un món irreal i idealitzat, volàtil,  generant un doble joc reflectit en la font, inexistent quasi imperceptible.

El viatger arriba a la ciutat subtil, a la ciutat abstracte, perfecte però alhora irreal i el temps s’atura.

A Ouk-topos podem experimentar una ciutat on la llum artificial és un símbol d’humanitat, de civilització. Una construcció de peces modulars travessada per fluorescents led i tubs de plàstic. La ciutat invisible invertida sorgeix de l’estany, contraposada amb la ciutat suspesa, damunt d’un mirall que actua entre la superfície sòlida i líquida. Sense llum la ciutat deixaria d’emmirallar-se en la seva ombra.

Al segle XV van començar a posar llums als carrers de Londres, on regnaven les ombres i la foscor. El paisatge urbà ha canviat molt en els últims segles, la llum artificial ha esdevingut un símbol humà, els mapes de contaminació lumínica en són un exemple.

Les ciutats han creat el seu propi cosmos de llum elèctrica per evitar l’eterna foscor.

L’electrificació ha produït un canvi social. L’energia elèctrica és essencial per la societat de la informació de la tercera revolució industrial, televisió, computació, robòtica, internet...

El projecte, que també compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), està tutoritzat per la professora d’escenografia Maria Domènech. 


Continguts relacionats

  • Llum Barcelona 2017
  • Instalaciofestival llum

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x