Logo Institut del Teatre

Premis per alumnes, graduats i professors del Conservatori Superior de Dansa

Comparteix

16.1.2017

premiats csd

L’alumne de coreografia  Eneritz  Zebeiro ha resultat guanyadora del Premi Delfí Colomé amb la coreografia Egurra, una peça que vol ser una revisió del Ball de Bastons, una visió particular sobre aquesta dansa tradicional. En paraules dels propis impulsors del projecte guanyador: la peça neix de les ganes de reivindicar la cultura popular en la societat actual com un element de màxima contemporaneïtat. És per això que agafem el Ball de Bastons com a base del llenguatge escènic i la Txalaparta com a base sonora de la peça.

Aquest espectacle s’estrenarà en el marc del Festival Ésdansa que se celebra del 21 al 27 d’agost de 2017 i es programarà als teatres XTAC a partir de la tardor 2017 amb aquest repartiment:

Intèrprets: Sergio Pla, Olga Lladó, Eneritz Zeberio, Oriol Escursell Domènech

Músics: Kolpez txalaparta (Arkaitz Arco, Garazi Goñi, Aritz Aranguren i Héctor Garde)

Disseny escenografia: Laura Gomez

Aquest guardó consta d’una dotació de 10.000 euros i té l’objectiu d’impulsar noves propostes relacionades amb la tradició del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional. El Premi Delfí Colomé compta amb la participació de la Fira Mediterrània, el Sismògraf, la Federació d’Ateneus de Catalunya, a través de l’Espai A, i El Graner-Centre de creació del cos i el moviment.

D’altra banda, la professora Lipi Hernández guanya una residencia de recerca i el graduat de corografia Javier Guerrero una residencia de creació al Graner.

El Graner ha obert convocatòria per projectes en residència durant el 2017 dirigida a artistes i col·lectius, locals i internacionals, que treballin en les àrees de la dansa i la performance, i que desenvolupin propostes o que estiguin dintre de processos d’investigació que tinguin la coreografia, el cos o el moviment com a eix central. La convocatòria de residències 2017 s’articula en dues modalitats: investigació i creació.

Enguany s’han rebut 165 propostes. La comissió de selecció ha estat formada per: Eduardo Bonito (artista i comissari independent – Brasil), Arancha López (artista local, ApdC), Gisela Creus (artista local, ACPDC), Natalia Balseiro (mediadora cultural independent – A Coruña), Marine Budin (productora – Elclimamola).

Lipi Hernández ha estat guanyadora de la modalitat de residència A2 - Metodologies compartides, adreçada a propostes que investiguin sobre metodologies vinculades a la pràctica artística, on l’intercanvi i la pràctica grupal estiguin presents en la investigació. El Graner ofereix la sala M o MT com a espai de treball durant màxim un mes, en funció de la disponibilitat, i una aportació econòmica de 2.000 € (impostos no inclosos).

Javier Guerrero ha estat un dels guanyadors de la modalitat B de creació, dirigides a projectes de creació que necessitin estudi de treball i que es trobin en una etapa inicial o intermèdia i/o per a residències tècniques. Les condicions i el material disponible durant la residència tècnica es pactaran amb el centre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x