Logo Institut del Teatre

Cursos Intensius d’hivern del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre

Comparteix

25.11.2016

El Conservatori Superior de Dansa ofereix diversos intensius d'hivern de reconeguts coreògrafs i ballarins professionals entre el 25 de novembre i l'11 de desembre.

Així, es podrà aprofundir en diverses tècniques com són "Improvisació de contacte" amb Sebastián García Ferro o eines per a la creació amb Guy Nader i Maria Campos i gaudir de les classes magistrals de Julyen Hamilton o Olga Cobos. 

Aquests són els cursos que s'ofereixen: 

"IMPROVISACIÓ DE CONTACTE" de Sebastián García Ferro
25, 26 i 27 de NOVEMBRE 2016 de 12h. A 15h. AULA P4.S5

Sebastián García Ferro

El Contact Improvisation és una forma de dansa amb moltes capes diferents de desenvolupament que ens permeten adquirir coneixement de com moure'ns amb la gravetat, el pes, l'escolta i la força centrifuga / centripeta. El CI de totes maneres sol tenir la tendència a succeir en duos que poden arribar a travar-se en un punt de l'espai. És notable com de diferent és l'experiència si els ballarins estan disposats a viatjar: el flow d'inspiració pot trobar fàcilment un camí entre els cossos, a més d'expandir la improvisació estenent les connexions que apareixen gairebé sense esforç entre tot el grup. Viatjar per aquesta tècnica ofereix també desafiaments a nivell tècnic, especialment quan ens comprometem a compartir el pes a través de tots els nivells i l'espai fent que aquest viatge es torni emocionant. Compartirem els principis bàsics del CI com introducció a aquesta vibrant forma i diferents estructures d'improvisació grupal on integrar els diferents coneixements que anirem aprenent en aquest intensiu.

Sebastián García Ferro és coreògraf, ballarí, perfomer i compositor argentí / espanyol resident a Barcelona. Dirigeix la seva Companyia de Dansa des de 2000 amb la qual ha creat 19 peces entre elles "Només Sol" (2000), "Petjades" (2003), "Back" (2007), "Travellers" (2009), "Col·lapsar" (2011 ), "Impasse # 2" (2013), s'ha format a l'Argentina, USA i Europa i ha estat guardonat amb premis com 1er premi a millor coreografia al Certamen 12maspalomas de 2007 entre d'altres. Durant els últims anys ha rebut diversos encàrrecs per a peces de gran format com la Companyia Nacional de Dansa Contemporània de l'Argentina amb la peça Versus 0.2, l'Orquestra Simfònica de Barcelona amb la peça Orquestrat, el Ballet de l'Òpera de Rieka amb "Air From There" i projectes de Dansa Social com el Projecte Totdansa 2011/2012 i TOTDANSEN 2013 amb 650 ballarins adolescents en escena. En 2016 estrena la seva obra de gran format +45 co produïda pel Mercat de les Flors, Festival Grec i Festival Sismògraf entre d'altres. És el director artístic del Barcelona International Dance Exchange, Coreògraf Associat del Centre de Creació La Caldera / les Corts, Artista Col·laborador de l'Auditori de Barcelona, Compositor Resident de la Fundació Phonos de la Universitat Pompeu Fabra i Secretari de la Apdc.

"PARTNERING HERRAMIENTAS DE CRECIÓN" de GN MC Guy Nader i Maria Campos
5, 6 i 8 de DESEMBRE 2016 de 12h. A 15h. AULA P0.D4

Guy Nader i Maria Campos

Aquest taller ens acosta al vocabulari del treball físic desenvolupat per GN | MC en els processos de creació. Tasques i punts de partida per iniciar un món d'imaginació on es tracta el cos des de diferents punts de vista. Buscar mecanismes del cos en moviment, observar el moviment per tal de multiplicar els camins i aproximacions a la comprensió del moviment i el cos. Dins de tots aquests elements, ampliem les nostres pròpies eines per improvisar i crear material, així com altres generadors de moviment. Aquest taller es basa en el treball de "partenariat" i contacte. Proposarem diferents maneres de treballar a partir del contacte, donar pes, trobar eix comú, contrapès, equilibris, moure junts en l'espai usant un a l'altre, estudiar com carregar / rebre el pes de l'altre (portés). Treballarem la capacitat de confiança en el company i de risc. Es crearan i compondran seqüències basades en els principis del treball de "partenariat" a través de tasques físiques concretes.

Guy Nader (Beirut) estudia art dramàtic a l'Institut Nacional de Belles Arts de la Universitat Libanesa a Beirut. Obté la beca DanceWEB Europe a 2012 i rep el primer premi al Festival Internacional Masdanza 2010 pel seu sol Where The Things Hide. És artista associat a La Caldera, Barcelona.

Maria Campos (Barcelona) estudia a SEAD, Àustria ia Holanda es gradua a l'Escola Superior de les Arts d'Amsterdam (MTD) en 2003. Ha treballat amb Meekers, Protein Dance, Sol Picó i Àngels Margarit / Cia. Mudances, entre d'altres.

JULYEN HAMILTON "dancer / choreographer / poet / teacher / musician"
8, 9, 10 i 11 de DESEMBRE 2016 de 16:30h. a 19:30h

Julyen Hamilton

El seu treball és majoritàriament d'improvisats, composa obres de dansa a l'instant, així com els textos que sovint l'acompanyen. El seu treball amb el text és únic. Fusiona de manera natural la seva pràctica de l'escriptura amb les seves refinades habilitats en el ball. En la seva companyia Allen's Line dirigeix ballarins i dissenyadors d'il·luminació per fer i dur a terme el treball a través d'aquesta mateixa immediatesa. Des dels anys 80 s'ha presentat constantment en estreta col·laboració amb molts dels músics més alta qualitat de tot Europa. És amb alguns d'aquests músics que dóna lectures de la seva poesia.

És molt respectat pel seu ensenyament, que reflecteix la seva investigació i desenvolupament de formes eficients en el qual la tècnica i la creativitat d'improvisació puguin evolucionar. És convidat regularment per ensenyar als principals centres de formació a tot el món, la seva pedagogia centrada en els elements de l'espai, el
temps, la veu i la dramatúrgia.

Ballarí de fa 40 anys arreu del món. Nascut i criat a Anglaterra es va formar a Londres en la dècada dels 70, una època d'experimentació radical, que ha estat un exponent de l'actuació innovadora des de llavors. En l'actualitat interpreta els sols 'The Immaterial World' / 'The Forerunner' i 'LANDSCAPE PORTRAIT'; amb el baixista Barre Phillips, i també en les produccions de The Wheel a Brussel·les i The Needle a Berlín. En aquest període la seva companyia Allen's Line ha estat duent a terme la peça 'Goat Ocean' a París, Brussel·les i Berlín. El seu últim treball 'MUD LIKE GOLD' va ser estrenada a Brussel·les al novembre de 2015. Com a pianista toca regularment amb Voluptuous a Berlín i Brussel·les. La seva etiqueta 'BLUE DOG DVD' produeix vídeos de les seves actuacions en DVD. El seu primer cd de música/poesia 'The Edge of Letters' va ser llançat en 2011 i el seu nou disc 'Even Storms Break' amb el baixista de Wilbert Joode surt al 2016.

OLGA COBOS de la CIA. COBOSMIKA "TE DANSA"
Dia 9 de desembre de 12h.a 15h. i dies 10 i 11 de desembre 2016 de 12h. A 15h. AULA P4.S5

Olga Cobos

La classe està dissenyada per assolir un bon "warm-up" des del respecte cap al cos amb un inici pausat basat en la kinesiologia per incrementar la intensitat progressivament cap a un dinamisme potent i models més estructurats que desafien tècnicament al ballarí. Ofereix una especial atenció al release del pes en relació al terra, alternant balance i off-balance, i un constant canvi de l'energia. L'aprenentatge d'una frase coreogràfica al final de la sessió incideix en les eines interpretatives i l'expressivitat de cada ballarí.

Improvisacions sobre material de repertori o partint del no res, l'imaginari teatral, text, treballant en parella o compartint processos creatius amb tot el grup, formen part d'algunes de les tècniques que utilitza per explorar nous llenguatges coreogràfics. A mesura que l'entrenament avança crea un nou moviment que es focalitza, de forma natural, en una composició que possiblement esdevé
l'estructura de petites peces coreogràfiques. L'objectiu és estimular l'autoconfiança de les aptituds creatives dels ballarins.

La pedagogia de la dansa ha estat sempre un aspecte clau en la trajectòria de l'Olga Cobos i de CobosMIka. Des del seu retorn a Palamós l'any 2006 ha lluitat per introduir la dansa al territori a través de l'educació amb l'objectiu d'oferir una formació de qualitat descentralitzada a professionals i, alhora, donar la mateixa oportunitat a les persones que desitgen acostar-se a aquest art com a
amateurs, oferint-los la possibilitat de desenvolupar les seves capacitats creatives i la seva sensibilitat artística. Per fer-ho possible ha concebut i realitzat, entre altres, projectes com:

TE DANSA: Tallers de Dansa a les Escoles amb el propòsit d'apropar la dansa contemporània als més joves i despertar l'interès d'anar al teatre.
El TE DANSA es desenvolupa des del 2010 i en l'edició 2011 varem introduir la Maleta Pedagògica del DAN DAN DANSA als alumnes de les escoles de Palamós. Dins el cicle DAN DAN DANSA, l'Olga Cobos també va col·laborar amb el Mercat de les Flors en la formació al professorat.
El TE DANSA, en un primer moment, es va desenvolupar amb un format de tallers puntuals combinats amb mostres a l'hora del pati però l'interès de les escoles de la vila i la insistència de CobosMika han fet possible que actualment s'imparteixin classes de dansa.

Els cursos són gratuïts i oberts tan a estudiants del Conservatori com a ballarins i estudiants d'altres centres. (el personal extern haurà de pagar una assegurança de 17€)

Les persones interessades han de contactar amb martinezpg@institutdelteatre.cat 

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x