Logo Institut del Teatre

La Pràctica com a recerca a les nostres aules, tema de les Jornades Scanner 2016

Comparteix

4.11.2016

Jornades Scanner 2016

Els propers 8 i 9 de novembre, l’Institut del Teatre organitza la quarta edició de les Jornades Scanner, en aquesta ocasió centrades en La Pràctica com a recerca a les nostres aules. El propòsit central d’aquesta edició serà dialogar sobre com es poden implantar a les aules i en les activitats pedagògiques i professionals de l’Institut del Teatre els procediments, els mètodes i els criteris que fonamenten la pràctica com a recerca (practice as research) en les arts.

Per això, al matí del dia 8, després de la inauguració a càrrec de la directora general de l'Institut del Teatre, Magda Puyo, i del director de Serveis Culturals, Carles Batlle, l’especialista en estudis teatrals de la Universitat de Bretanya-Occidental (Brest), Jean-Manuel Warnet, pronunciarà la ponència “El laboratori teatral”, que anirà seguida d’un debat a l’entorn de com podrien ser els laboratoris en arts escèniques al segle XXI. A la tarda, Jessica Jaques i Gerard Villar es dedicaran a analitzar “El lloc de la recerca artística al tercer cicle". Posteriorment, s’obrirà el debat al voltant de “La pràctica com a recerca als estudis de postgrau —actuals i futurs— de l’IT”.

La segona sessió, el 9 de novembre, s’obrirà amb un “Estat de la qüestió”, a càrrec de Carles Batlle, Sílvia Ferrando i Víctor Molina. El debat "La pràctica com a recerca als graus en arts escèniques. Reflexió sobre les assignatures pràctiques als graus superiors de l’IT” posarà fi a l’edició d’enguany.

Les Jornades Scanner tindran lloc al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre i són d’accés lliure.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x