Logo Institut del Teatre

En marxa una nova edició del curs ‘Arts escèniques i psicodrama’

Comparteix

23.9.2016

Arts escèniques i psicodrama

Del 3 al 21 d'octubre s'obren les inscripcions a aquest curs, de 25h, que es durà a terme del 18 de novembre al 10 de març a les instal·lacions de l'Institut.

L'Institut del Teatre ofereix una nova edició del curs 'Arts escèniques i psicodrama', dirigit per Raúl Vaimberg, metge psiquiatre, doctor en psicologia per la Universitat de Barcelona, psicodramatista, psicoanalista i director de GRUP, i amb els professors de l'Institut del Teatre i col·laboradors Raimon Àvila, Txiki Berraondo, Andreu Carandell, Monica Lombardo i Antonio-Simón Rodríguez.

El Psicodrama va ser creat per Jacobo Levy Moreno l'any 1911. Entre 1921 i 1925 dirigeix una companyia de teatre d'actors amb els quals realitza experiències de teatre improvisat amb la participació del públic. El descobriment de les potencialitats terapèutiques del teatre va desembocar en el desenvolupament posterior del psicodrama.

Les màscares, l'expressió corporal i la dansa, la dramatització i el teatre amb objectes, a partir de la conceptualització de l'objecte intermediari i de l'espai transicional, han estat utilitzats al llarg del darrer segle en l'abordatge psicoterapèutic i socioterapèutic en la infantesa, l'adolescència, l'adultesa i la vellesa, així com en les diferents patologies: neurosis, psicosis, malalties psicosomàtiques i addiccions.

El curs entrena els participants en la utilització de procediments propis de les arts escèniques que han demostrat una gran capacitat transformadora en el camp de la salut mental i comunitària.

El seminari està dirigit a actors, ballarins, coreògrafs, directors de teatre, metges, psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials, fisioterapeutes, osteòpates, infermers, educadors socials, terapeutes ocupacionals i educadors.

Els graduats de l'IT disposen d'un 20% de descompte en la matrícula.

Podeu consultar el programa del curs i ampliar les dades en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x