Logo Institut del Teatre

El seminari sobre teatre independent escalfa motors

Comparteix

20.9.2016

Teatre independent. Mori el Merma, La Claca

Del 19 al 21 d’octubre, a l’Institut del Teatre acollirem les jornades “Teatre independent a Espanya: 1962-1980”, de les quals ja podeu consultar el programa preliminar en aquest enllaç. El seminari forma part d’un projecte en xarxa de tres anys de durada (enguany és el segon), per al qual comptem amb la col·laboració del Museo Nacional - Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, el Centro de Documentación Teatral (CDT) de l’INAEM, el Centro de Documentación de la Junta de Andalucía i el Museo Nacional del Teatro - Museo de Almagro, que s’hi ha incorporat recentment.

Per abordar aquest fenomen cultural, caracteritzat pel rebuig al règim franquista i per la proximitat a l’escena alternativa internacional, hem convidat personalitats que van ser-ne protagonistes, com ara el diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé -que inaugurarà les jornades al costat de la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo-, Montse Amenós, Joan Baixas, Hermann Bonnín, Joan Ollé, Manel Pousa (Pare Manel), Frederic Roda, Glòria Rognoni o Rodolf Sirera, entre altres.

Si voleu fer una aproximació al fenomen del teatre independent, també podeu veure les entrevistes que tenim allotjades al nostre canal de Youtube en què Joan Font, Anna Rosa Cisquella, Joan Maria Gual, Lluís Pasqual, Mercè Sampietro i Josep Anton Codina aporten el seu testimoni de primera mà.

L'entrada a les jornades, que es duran a terme al Teatre Estudi de l'Institut del Teatre, és gratuïta fins a completar l'aforament.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x