Logo Institut del Teatre

Mónica López, sota l’estela de la Xirgu

Comparteix

19.7.2016

Mónica López, amb la seva placa a la plaça Margarida Xirgu

L’actriu Mónica López va rebre dilluns el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu a la millor interpretació de la temporada pel seu paper a “Dansa d’agost”. Aquest guardó, un dels més antics de Catalunya, el concedeix l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Institut del Teatre i, per primer cop, del Festival Grec

A la primera part de l’acte, que va tenir lloc a l’Auditori de l’Institut del Teatre, la guanyadora de l’edició anterior, Teresa Vallicrosa, va lliurar a Mónica López “l’Anell Xirgu”, i el director teatral Mario Gas va fer un emotiu elogi de la guardonada. També van intervenir-hi el cap de Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, Carles Batlle, el president de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, Ignasi Roda, i l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals. Posteriorment, els assistents van visionar uns fragments del film “Bodas de sangre”, protagonitzat a Argentina per Margarida Xirgu l’any 1938. 

Per finalitzar, el poeta i extreballador d’aquesta casa, Josepmiquel Servià, va dedicar uns versos a la guanyadora, qui va descobrir la placa a nom seu al paviment de la Plaça Margarida Xirgu abans de les paraules de cloenda del director del Grec, Ramon Simó. 

El Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu l’han rebut 42 actrius, entre les quals hi ha noms de la talla de Núria Espert, Anna Lizaran, Rosa Novell, Julieta Serrano, Mercè Arànega, Sílvia Bel o Carmen Machi.


Continguts relacionats

  • Mónica López rep l'Anell Xirgu de mans de Teresa Vallicrosa
  • Mario Gas elogia Mónica López

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x