Logo Institut del Teatre

Exposicions, visites guiades, tallers familiars i actuacions dels alumnes per La Nit dels Museus

Comparteix

17.5.2016

Santos esad 3 la nit dels museus 2014 foto jordi parra

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona s’afegeix per quart any consecutiu a les activitats programades per La Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 21 de maig, de set de la tarda a una de la matinada.

Les principals novetats expositives d'enguany són una mostra sobre els espectacles del Paral·lel de principis del segle XX i una instal·lació en homenatge a Rosa Novell, a partir de l'arxiu personal de l'actriu que ha rebut el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE).

A més, el MAE organitza les visites guiades a l’exposició La Memòria de les Arts Efímeres  i a la reserva del museu, on s’emmagatzemen fons personals, vestuaris, titelles, textos i altres elements sobre la història escènica.

Els visitants també podran visitar una mostra dels treballs de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), amb instal·lacions i propostes escenogràfiques i dramàtiques realitzades pels alumnes de les especialitats d'Escenografia i de Direcció i Dramatúrgia. També hi participaran els alumnes del Conservatori Professional de Dansa amb accions coreogràfiques i els alumnes de l'escola de tècnics ESTAE amb una escultura cinètica amb tractament de llum i so.

Tallers familiars i actuacions

El programa d'activitats convida a la participació del públic amb els tallers familiars impartits per professors i col·laboradors de l'Institut del Teatre. Els tallers són de Teatre musical, amb assaig i posada en escena; de Construcció de teatrins, de Teatre corporal i tres de dansa de modalitats diferents: Dansa i percussió, Popping (dansa ritmica de carrer) i Dansa integrada per a ballarins amb o sense diversitat funcional.

Les actuacions en viu seran a diversos espais de l’edifici i a l’aire lliure a la plaça de la façana principal, amb mostres del treball de prop de dos-cents alumnes de l'Escola Superior d'Art Dramàtic, dels conservatoris professional i superior de dansa i dels ballarins de la jove companyia IT Dansa. A més també es podrà gaudir d’improvisacions de música i dansa a càrrec del Col·lectiu d’Instrumentistes de l'Institut del Teatre acompanyats d’alumnes.

La nit també tindrà el seu toc culinari amb les Tapes Teatrals inspirades en conegudes obres de teatre, servides pel bar de l'Institut del Teatre.


La Nit dels Museus a l’Institut del Teatre

Dissabte 21 de maig, de 19 h a 1 de la matinada
Plaça Margarida Xirgu, s/n
Entrada lliure


Continguts relacionats

  • Instal·lació Rosa Novell
  • Cartell Paral_lel
  • LA NIT DELS MUSEUS 2014. Foto Jordi Parra
  • Exposició MAE Institut del Teatre. Foto Judit Contreras
  • Visites teatralitzades 6 la nit dels museus 2014foto jordi parra
  • Taller de Teatre corporal. Palau Robert
  • Taller de maquetes palau robert 2

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x