Logo Institut del Teatre

L'Institut del Teatre presenta el llibre "Teatre i municipi a Catalunya"

Comparteix

4.5.2016

Jornades Teatre i Municipi

Dins els actes del centenari de l'Institut del Teatre, el desembre de 2013 es van celebrar les Jornades de Teatre i Municipi que van reunir una representació diversa de noms de reconeguda trajectòria per repensar què són, com han de funcionar, quins serveis han d’oferir i quina funció tenen els teatres municipals.

Les jornades van tractar tres temes principals: Programació i producció, Gestió i finançament i Funció social dels teatres, i cada part va comptar amb una conferència de presentació, seguida d'un debat amb diferents especialistes. 

Les conferències, ponències i reflexions expressades en aquelles jornades es recullen en el llibre Teatre i municipi a Catalunya, editat per l'Institut del Teatre, que reuneix les intervencions de professionals com Xavier Albertí, Xavier Marcé, Xavier Antich, Jaume Antich, Jaume Colomer, Jaume Mascaró, José Luís Rivero, José María Alvarez de Lara, Xavier Castañer, Joan Oller, Salvador Sunyer, Tena Busquets, Manuel Delgado, José Sanchis Sinisterra o Ramon Simó, entre d'altres.

L'obra també inclou l'informe Els espais teatrals municipals a Catalunya. Una reflexió necessària d'Eduard Miralles, que ha estat l'encarregat de la recopilació i edició dels continguts del llibre.

Presentació amb taula rodona

Teatre i municipi a Catalunya serà presentat el dimecres, 11 de maig, a les 12h a la Sala d'Exposicions de l'Institut del Teatre, amb la presència de la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, el cap de l'Àrea de Difusió i Cooperació Artística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Toni Cabré, i la cap de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Mireia Sabaté.

La presentació comptarà amb una glossa de l'obra per part d'Eduard Miralles, i la part central de l'acte serà la conversa La situació dels teatres municipals avui, dos anys i mig després, amb el director d'Atrium de Viladecans, Jaume Antich, el gerent del Kursaal de Manresa, Jordi Basomba, i la directora del Teatre Principal d'Olot, Tena Busquets, moderats per la directora de la revista EntreacteCarme Tierz. A més, s'ha convidat a la fila zero a representants de diferents equipaments escènics municipals per participar del debat.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x