Logo Institut del Teatre

Nou curs d'Arts Escèniques i Psicodrama, segona edició

Comparteix

5.4.2016

Foto Psicodrama

L’Institut del Teatre presenta la segona edició del nou curs Arts escèniques i Psicodrama que s'impartirà a la seva seu de Barcelona, del 10 de juny al 22 de juliol de 2016.

Aquest curs entrena els participants en la utilització de procediments propis de les arts escèniques que han demostrat una gran capacitat transformadora en el camp de la salut mental i comunitària.

Dirigit a actors, ballarins, coreògrafs, directors d'escena, metges, psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials, fisioterapeutes, osteòpates, infermers, educadors socials, terapeutes ocupacionals i educadors.

Inscripció del 2 al 20 de maig de 2016. Més informació en aquest enllaç: Curs Arts escèniques i Psicodrama

Sobre el Psicodrama

El Psicodrama va ser creat per Jacobo Levy Moreno l’any 1911. Entre 1921 i 1925 dirigeix una companyia de teatre d’actors amb els quals realitza experiències de teatre improvisat amb la participació del públic. El descobriment de les potencialitats terapèutiques del teatre va desembocar en el desenvolupament posterior del psicodrama.

Moreno estableix el terme psicoteràpia de grup l’any 1931. Posteriorment, s’han desenvolupat diverses modalitats de psicodrama, a més a més del morenià, com per exemple el psicodrama psicoanalític. Moreno és precursor, alhora, de diverses tècniques de gran desenvolupament que utilitzen la dramatització i els recursos creatius en general, com ara: la gestalt, les tècniques de modelatge en psicoteràpia sistèmica, les constel·lacions familiars, l’escenoteràpia, la dramateràpia, la dansateràpia, l’art-teràpia, la teràpia ocupacional, la musicoteràpia i l’educació social.

Està extensament demostrada la utilitat de les aplicacions del Psicodrama i avaluats els seus resultats en la clínica, l’educació i l’atenció comunitària. Existeixen nombroses publicacions, articles i bibliografia, així com investigacions en el camp del psicodrama i de la psicoteràpia de grup.

Entre les associacions internacionals que desenvolupen congressos nacionals i internacionals regulars destaca The Internacional Association for Group Psycotherapyand Group Processes (IAGP).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x