Logo Institut del Teatre

El Conservatori Superior de Dansa col·labora amb l’escola de dansa americana UArts

Comparteix

2.7.2024

Aquesta és la primera vegada que el Conservatori Superior de Dansa col·labora amb la UArts

El Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre ha establert una col·laboració molt especial amb l’escola de dansa de la Universitat de les Arts (UArts) de Filadèlfia, que es materialitzarà entre el 29 de juny i 10 de juliol.

Durant aquests dies es durà a terme a l’Institut del Teatre i a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats un intercanvi cultural entre els estudiants del CSD i la UArts que inclourà classes de dansa, tallers, conferències, estudis crítics, sessions teòriques, visionat d’assajos i espectacles.

Els tallers aniran a càrrec de companyies i artistes tant nacionals com dels Estats Units entre els quals destaquen Roser Tutusaus, Tom Weksler, Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol, Albert Quesada, Katie Vickers, Claudia SolWat, així com Juan Carlos Lérida, docent de l’Institut del Teatre.

L’experiència inclourà també la creació i interpretació d’una peça conjunta entre els estudiants del CSD i de la UArts que participin en la iniciativa que es podrà veure en el marc del Festival Tangent – 8è Festival de les Arts de l’Eixample el 10 de juliol, a les 22 h, al pati de la Casa Elizalde de Barcelona.

Aquesta és la primera vegada que el CSD col·labora amb la UArts. L’objectiu de la iniciativa és ampliar els coneixements dels estudiants a partir de l’intercanvi i la descoberta d’altres aprenentatges, així com enriquir-los amb noves experiències escèniques que els ajudin a desenvolupar el seu talent i personalitat artística. En l’experiència hi participaran al voltant d’una vintena d’alumnes, tant del CSD com de la UArts.

Sobre la UArts

Sota el lideratge de Donna Faye Burchfield, l'Escola de Dansa de la Universitat de les Arts de Filadèlfia (UArts) aplega una comunitat de 300 estudiants. El pla d'estudis pren la profunditat i el rigor d'un conservatori de dansa basat en disciplines, alhora que entrellaça activament la pràctica i la teoria i manté col·laboracions i intercanvis internacionals. El centre va ser nomenat com un dels millors programes universitaris de dansa als EUA per al període 2022-2023 per DanceUS. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x