Logo Institut del Teatre

Darrers dies d'inscripcions a l'Escola Superior de Tècniques de l'Espectacle

Comparteix

28.8.2023

Taller pràctic de l'ESTAE

L'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l'Institut del Teatre obre una segona convocatòria d'admissions pel curs 2023-24 en dues de les tres especialitats que ofereix: tècniques de so i maquinària escènica. Les inscripcions estaran obertes fins al 31 d’agost.

L’ESTAE atorga una titulació pròpia de l’Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya, per a una formació corresponent, en el seu format, a estudis de formació professional de grau superior. És l’únic centre de Catalunya que ofereix aquesta formació altament especialitzada en l’espectacle en viu.

En acabar els estudis, els alumnes poden treballar com a tècnics en teatre, dansa, concerts, òpera, publicitat, convencions d’empresa i en la realització d’actes públics en general.

Les persones interessades poden inscriure's de forma presencial fins al 28 de juliol de 2023 o en línia fins al 31 d’agost de 2023. A partir del 4 de setembre es faran entrevistes amb els aspirants, a través d’una convocatòria prèvia individualitzada, i el 7 de setembre es publicarà la llista definitiva de persones admeses. El 8 de setembre es podran matricular al nou curs acadèmic, que s’inicia el 12 de setembre.

Per accedir als estudis de l’ESTAE, de dos anys de durada i format de Cicle Formatiu de Grau Superior, es requereix el batxillerat en qualsevol de les seves modalitats, haver cursat un Cicle Formatiu de Grau Mig amb la prova d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior o un Títol oficial superior a qualsevol dels anteriors.

No obstant això, podran inscriure’s a l’escola els aspirants que no tinguin els requisits acadèmics i que acreditin experiència laboral relacionada amb les competències professionals d’aquests estudis. La inscripció està condicionada a la valoració individual del seu CV professional.

Estudis pràctics impartits per professionals en actiu i amb pràctiques a l'estranger

Les classes s’imparteixen a les aules i espais teatrals del Centre del Vallès i de la seu de Barcelona de l’Institut del Teatre i també als laboratoris de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Fundació Politècnica de Catalunya al campus de Terrassa, així com a locals i instal·lacions d’empreses i teatres col·laboradors, festivals, etc.

El professorat de l’ESTAE l'integren nombrosos professionals en actiu que apropen la formació al món professional.

La formació de l’ESTAE té un caràcter eminentment pràctic. Durant el curs es realitzen “tallers”, que són veritables espectacles oberts al públic, efectuats conjuntament amb els alumnes de teatre i dansa de la resta d'escoles de l’Institut del Teatre, o amb la col·laboració d’altres artistes. D'aquesta manera es creen sinèrgies entre els alumnes de les diverses especialitats de les arts escèniques.

D'altra banda, l’escola organitza i gestiona les pràctiques que realitzen els alumnes en teatres i empreses del territori nacional i de diversos països europeus en el marc del projecte de mobilitat Estades en pràctiques de tècnics de l'espectacle (EPTE). En aquest sentit, l’ESTAE treballa en xarxa amb altres escoles d’Europa i amb més de 30 teatres de l’estranger.

En la llista de reproducció de l’ESTAE del canal youtube de l’Institut del Teatre podeu veure diversos vídeos on professionals en actiu, tots ells graduats de l’ESTAE i alguns també professors de l’escola, expliquen què aporta estudiar a l’ESTAE

Podeu consultar les bases de les proves, amb el calendari i els documents necessaris per a inscriure’s, a l'apartat procés d’admissió i inscripció


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x